Zobrazit dotazy podle zákroku Přidat nový dotaz
vlastni tkan
dobry den,jsem po ablaci praveho prsu,v listopadu me ceka rekonstrukce vlasni tkani (bricho) ,ale mela jsem cisarsky rez 2x .Lekar mi rekl,ze pujde pouzit jen pulka kvuli jizve,chtela bych se zeptat do noveho prsa mi budou dany i implantaty aby byla zvedla nebo jen ta vlastni tkan? nemuzu nikde najit zadne foto nebo video nemam zadnou predstavu muzete mi pomoct dekuji iveta
iveta 27.06.2017 ‒ 09:30
Cena augmentace + remodelace vpáčené bradavky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné při zvětšení prsou provést i remodelaci jedné vpáčené bradavky a jaká by byla přibližná cena? Jsem cca 4 měsíce od ukončení kojení. Je mi 25 let a druhého potomka plánuji do 30 let. Byl by s augmentací v brzké době problém? Vadilo by to pozdějšímu kojení? Děkuji za odpověď.
Katka 26.06.2017 ‒ 21:55
injekční liposukce břicha
Dobrý den mám dotaz jestli děláte injekční liposukci břicha? děkuji předem za odpověď
Petra 26.06.2017 ‒ 14:45
Petra
Dobrý den. Neděláme.
MUDr. Jaroslav Hirňák 26.06.2017 ‒ 19:11
dreny
Dobrý den, všimla jsem si, že někdo měl zavedené dreny a někdo ne. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné domluvit se, že se nebudou dreny zavádět, nebo to určují jiné okolnosti. Děkuji
aneta 26.06.2017 ‒ 14:00
aneta
Dobrý den. Toto zajisté můžete probrat se svým chirurgem.
MUDr. Jaroslav Hirňák 26.06.2017 ‒ 19:12
průměrná doba čekání na operaci
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jakou zhruba dobu po konzutaci následuje operace? Když bych chtěla podstoupit augmentaci v prosinci, kdy by bylo vhodné objednat se na konzultaci? Děkuji
anet 26.06.2017 ‒ 13:54
anet
Dobrý den. Udělejte to co nejdřív.
MUDr. Jaroslav Hirňák 26.06.2017 ‒ 19:15
Operace pod 18 let
Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč je operace lepší až po dovršení 18ti let. Probíhá mezi 17. a 18. rokem nějaká změna v růstu? Nebo je větší procentní riziko? Krátce je mi 17 let a už delší dobu o operaci vážně uvažuji. Nos je dominantou obličeje a jakékoliv nedokonalosti jsou dost viditelné. Hlavně když mám na nose opravdu "hrbol". Vážně by to mému sebevědomí pomohlo, ale nechci podstoupit zbytečně velké riziko. Předem děkuji za odpověď. Monika L.
Monika 26.06.2017 ‒ 02:21
Monika
Dobrý den. Vývoj nosu je ukončen průměrně v 18 letech u holek a v 21 u kluků.
MUDr. Jaroslav Hirňák 26.06.2017 ‒ 19:18
Slimlipo
Dobry den,kolik by stala slimlipo vnitrnich stehen? Toto jsem v ceniku nenasla,pouze tumescentni liposukci za 25tis., je cena stejna?
Marketa 25.06.2017 ‒ 16:24
Marketa
Dobrý den. Cena za SlimLiposukci vnitřních stehen v místním znecitliveni, ambulantně je 38.500.- plus kompres. prádlo 1.650.-
MUDr. Jaroslav Hirňák 26.06.2017 ‒ 19:25
zpevneni prsou implantatem
Dobry den,chtela bych se informovat,jestli by bylo mozne podstoupit zpevneni prsou jen atatomickym silikonovym implantatem,nebo by musela byt v mem pripade modelace prsou.Prsa mam stredne povisla vel.2
Samanta 24.06.2017 ‒ 14:40
Samanta
Dobrý den. Použitím anatomického implantátů vyššího profilu je jedna z možnosti korekce velmi malého-malého poklesu prsou. Nevím co si mám představit pod "prsa mám středně povisla...". Osobní konzultace je zásadní, chirurg Vám po vyšetřeni doporučí optimální řešení.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 09:10
úprava nosu bez operace
Dobrý den, viděla jsem, že se v zahraničí provádí menší úprava nosu (vyplnění) pomocí jehly bez nutnosti operace. Nikde na vašich stránkách jsem tento zákrok zatím bohužel nenašla. Plánujete toto do budoucna přidat do seznamu Vašich služeb? Děkuji.
Barbora 23.06.2017 ‒ 16:02
Barbora
Dobrý den. Korekce jemné asymetrie či drobných pooperačních nerovnosti vyplněním vhodným materiálem je jistě možná. Rozhodne osobní konzultace u lékařů, kteří se danou problematikou zabývají. Informace na recepci pracoviště Praha, Liberec, Brno
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 09:15
Hrazeno VZP?
Dobrý den,přibližně před třemi lety jsem byla na operaci pupeční kýly a lékař mi řekl že mám velký rozestup břišních svalů.Tak by mě zajímalo zda zákrok hradí pojišťovna.Děkuji předem za odpověď
vendy 23.06.2017 ‒ 13:49
vendy
Dobrý den. Ano, otázkou je, jak se ten rozestup projevuje a jestli Vám způsobuje nějaké potíže. Vyhledejte pracoviště plast chirurgie ve státním sektoru a objednejte se na konzultaci. Naše pracoviště nemá smlouvy se žádnou ZP.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 09:19
modelace prsů po ukončení kojení
Dobrý den, mám zájem o modelaci, zpevnění poprsí po ukončení kojení - v současné chvíli ještě kojím, ale do týdne bych to chtěla ukončit (pokud syn dovolí :) ), zajímá mě, za jak dlouho po ukončení kojení je možné podstoupit úpravu poprsí? Předpokládám, že to bude min. 6 měs. Je to tak u všech žen? Ne, že bych byla tak nedočkavá, ale asi jsem :) Po dvou dětech, se těším na to, že by má prsa vypadala krásně! Jak dlouhá je případně objednací doba? A je nějaké roční období, kdy je nejvhodnější operaci prsů podstoupit? A jak je případně dlouhá objednací doba? Předem děkuji za Vaši odpověď. Jiřina Růžičková
Jiřina 23.06.2017 ‒ 12:47
Jiřina
Dobrý den paní Jiřino. Obecně tomu tak je. Ideálně je to 1 rok od ukončení kojení, o kterém rozhodnete Vy, ne Vaše ratolest. Doporučuji přijít na konzultaci k Vámi vybranému chirurgovi po půl roce, operační lhůty u lékařů našeho pracoviště jsou různé. Modelaci prsou provádíme po dobu celého roku, roční období nic neovlivňuje.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 09:25
Pane doktore, co je to za odpověď
Reaguji na odpověď doktora k dotazu, kdy se čtenářka ptá, kolik stojí botox a celá výplň obličeje. Tedy uvádí botox zvlášť a vplň zvlášť a Mudr. ji odpovídá, že botox není výplň. Taková odpověď, i když nebyla mířena na mě, mě jako zákazníka uráží. Nejsou tam ty dotazy proto, aby je lékaři objasnili? A ne, aby zákazníkům "odsekli" bez dalšího vysvětlení, že botox není výplň?
Darina 22.06.2017 ‒ 14:56
Darina
Dobrý den pani Darino. Oceňuji Vaši kritiku, protože je vidět, že patříte k těm, kteří věnuji svůj čas a najdou si často odpověď na svůj dotaz v historii poradny. Konkrétně k dotazu, u kterého Vás moje odpověď "rozčarovala". Dotaz čtenářky zněl : "Dobrý den , je mi 54 roky . Jaká je cena botoxu + vyplně celeho obličeje? Děkuji za odpověď S pozdravem Z. Švejdová". Kdybych neměl osobní mnohočetné zkušenosti z konzultaci, když klientka s projevy pokročilého stárnutí obličeje a jejím poklesem požaduje vyplnění obličeje Botoxem, moje odpověď by možná byla jiná. Vy jste to pochopila jinak, nenamítam, lze to chápat i tak jak píšete. V tom případě se ale nabízejí otázky k čemu potřebuje čtenářka aplikaci Botoxu? Ke korekci vrásek? K tomu je botulotoxin A určen. Mohl bych napsat cenu 160.-Kč / 1j. Pokud bych znal lokalitu na obličeji, na které lze vrásky Botoxem korigovat / čelo, mezi obočím, kolem oči, nos, kolem ústních koutků...../, odpověď by mohla být přesnější i když jenom orientační, počet jednotek Botoxu u jednotlivých lokalit je různý a toto lze určit až po vyšetřeni u osobní konzultace. "...a výplně celého obličeje" : Výplně čím? Tukem? Kys. hyaluronovou? Cena je i několik desítek tisíc Kč. A je vůbec obličej čtenářky k aplikaci Botoxu, či vyplní tukem, kys.hyaluronovou vhodný. Domnívám se paní Darino, že takové spekulovaní a "střílení od boku" je neprofesionální a adekvátně lze odpovědět jenom na přesné dotazy. Paní Švejdové se tímto omlouvám, doporučují ji osobní konzultaci a Vám pani Darino děkuji za kritiku.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 10:03
Spolupráce s pojišťovnou
Dpbry den, mam dotaz, zda Vase klinika spolupracuje s VZP? Mam pd sveho mamologa doporuceni na upravu poprsi kvuli zdravotnim problenum. A mela by byt hrazena pojostovnou. Popřípadě znate,-li nejakoi kliniku ktera s VZP spolupracuje? Dekujo za Odpověď, Adéla Kurkova
Adéla 22.06.2017 ‒ 13:26
Spolupráce s pojišťovnou
Dpbry den, mam dotaz, zda Vase klinika spolupracuje s VZP? Mam pd sveho mamologa doporuceni na upravu poprsi kvuli zdravotnim problenum. A mela by byt hrazena pojostovnou. Popřípadě znate,-li nejakoi kliniku ktera s VZP spolupracuje? Dekujo za Odpověď, Adéla Kurkova
Adéla 22.06.2017 ‒ 13:26
Adéla
Dobrý den. Naše pracoviště nemá smlouvy se žádnou ZP. Všechny pracoviště plastické chirurgie ve státním sektoru mají.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 09:34
zbytek tuku po výrazném zhubnutí
Dobrý den, v poslední době jsem zhubla více než 40 kg, zůstala mi však poměrně silná stehna, kolena a lýtka, v oblasti břicha v povislé kůži mám také zbytky tuku, je pro mně slim lipo vhodná? Je možné si u vás domluvit konzultaci? děkuji za odpověď
Ilona 22.06.2017 ‒ 09:59
Ilona
Dobrý den. Z toho co píšete lze usuzovat, že žádná liposukce / ani Slim/ nebude možná. Rozhodne osobní konzultace u Vámi zvoleného chirurga a pracoviště našeho centra v Praze, Liberci nebo v Brně.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.06.2017 ‒ 09:32
Reoperace-otoplastika
Dobrý den, chci se informovat jestli by bylo možné provést reoperaci uší. V roce 2004 jsem podstoupil otoplastiku v Baťové nemocnici ve Zlíně. Levé ucho se mi od začátku moc nelíbilo, ale při kontrolách mi stále tvrdili, že je vše ok. Až nyní jsem se rozhodl to nějak řešit, po 13ti letech. Nevím zda by stačilo opravit pouze levé ucho, nebo i to pravé. Operaci bych si přál provést nějak koncem roku 2017 na klinice v Brně. Bylo by to možné? Tomáš, 36let
Tom 21.06.2017 ‒ 18:44
Tom
Dobrý den, jistě by to možné bylo, objednejte se v recepci pobočky v Brně ke konzultaci.
MUDr. Jiří Paděra 21.06.2017 ‒ 19:28
Informace
Dobrý den,pane doktore,chtěla bych se zeptat. Kolik litrů tuků se může při liposukci nejvíce odebrat. Děkuji za Váš čas s pozdravem Kopasová
ETELA KOPASOVÁ 21.06.2017 ‒ 13:33
ETELA KOPASOVÁ
Dobrý den, liposukci nelze chápat jako závod o odsátí co největšího množství tuku z těla v řádu několika litrů. Liposukce by měla pouze tvarovat tělo a jeho nerovnosti, to je její hlavní smysl, ne sloužit k redukci váhy.
MUDr. Jiří Paděra 21.06.2017 ‒ 19:26
Výměna implantátů za menší
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, jsem tři a půl roku po augmentaci.Mentor 325 a 350 ml.Vzhleddm k mé postavě 163cm a 55 kg mi připadají k mé postavě velké.Chtěla jsem přirozená prsa a bohužel jsem si na ně nezvykla.Je to nějaký problém vyměnit za menší, přirozenější? Samozřejmě počítám i s tím, že budu muset i modelaci.Byla jsem na konzultaci u svého operatéra, ale bohužel jsem se setkala s velice negativním přístupem a jsem z toho nešťastná.Moc děkuji za odpověď V.
Ivullik 21.06.2017 ‒ 10:37
Ivullik
Dobrý den, k posouzení zda by operace byla možná je nutná osobní konzultace. Ale tento typ operací se provádí. Pokud by byla nutná modelace, bohužel doprovodným jevem by byly rozsáhlejší jizvy než při pouhé augmentaci. Ke konzultaci se můžete objednat v recepci kliniky
MUDr. Jiří Paděra 21.06.2017 ‒ 19:24
pooperační péče
Dobrý den,jsem po operaci horních víček,dnes mi vyndali stehy,jak dlouho se nemůžu na sluníčko(opalovat)? Děkuji za odpověd.
Marcela 20.06.2017 ‒ 09:50
Marcela
Dobrý den, minimálně 1měsíc doporučujeme chránit jizvy před sluncem. Pokud i poté jsou jizvy růžové, chraňte je dále - stačí krem s ochranným faktorem. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 20.06.2017 ‒ 14:52
Pobyt na slunci
Dobrý den, jsem měsíc po abdominoplastice a zajímalo by mě, zda mohu na sluníčko, za předpokladu, že je jizva krytá pásem a textilií s UV. Co je pravdy na tom, že by se pigmentace z ostatních částí těla mohla stahovala do jizvy a způsobit tak její hyperpigmentaci? Předem děkuji za Vaši odpověď.
Simona 19.06.2017 ‒ 23:50
Simona
Dobrý den, pokud jizvu kryjete - ať náplastí, nebo kremem s ochranným faktorem, není pobyt na slunci problém. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 20.06.2017 ‒ 14:50

Poradna k zákrokům

Dotazy z poradny řazené podle zákroků



Cévní chirurgie

Spánková medicína

Mamologie