Zobrazit dotazy podle zákroku Přidat nový dotaz
Dotaz ohledně objednání, následné operaci jen horních víček a zhojení.
Dobrý den, je možné zvládnout tento zákrok v době od 10.4. - 21.4.2017 Pracuji na horách a v této době je povinná odstávka celého areálu. Ještě nejsem ani objednaná, jen prosím o informaci zda je to vůbec reálné. Děkuji za Vaši ochotu a laskavost.
Zuzka 24.03.2017 ‒ 20:53
Zuzka
Dobrý den, kontaktujte prosím naši recepci, která objednává termíny k operaci a konzultacím, které jsou před operací nezbytné a pokud to bude možné, budeme se snažit Vám vyhovět. . S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 26.03.2017 ‒ 10:25
Zákrok hrazený pojišťovnou
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je na vaší klinice možné provést operaci, která by byla hrazená pojišťovnou? Děkuji
Hanka 24.03.2017 ‒ 14:05
Hanka
Naše klinika nemá smlouvu se zdravotní pojišťovnou. S pozdravem Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 26.03.2017 ‒ 10:23
Operace vpáčených bradavek před otěhotněním
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je vhodná operace vpáčených bradavek před otěhotněním? Mám v plánu otěhotnět zhruba za 3 roky. Je lepší podstoupit operaci,aby se lépe kojilo nebo je zde větší riziko, že budu mít následně problémy s kojením? Děkuji
Dagmar 23.03.2017 ‒ 09:37
Dagmar
Bohužel při jakékoli chirurgické úpravě vpáčených bradavek dochází k určitému poškození vývodů mlékovodů, Problémy s kojením mohou nastat. naopak i při vpáčených bradavkách bývá kojení možné. Doporučuji se poradit s Vaším gynekologem, ale osobně bych operaci odložil. S pozdravem Pavel kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 26.03.2017 ‒ 10:21
Modelace prsu po odstranění implantátů
Dobrý den. mám prsní implantáty asi už 15 let. Bohužel několik let je to už jenom sama kapsle . Velmi málo prsní žlázy . A je to už o něco povisle. Chci implantáty odstranit a udělat nějakou modelace. Byla sem na konzultace u plastického chirurga a ten mi doporučoval nověj implantát . Přej bez nej to nebude vypadat esteticky. Sem hodně stihla a prej tam zbude jen povisla kůže a modelovat to moc nepůjde .. já sem protiv dalšímu implantátů . Hodne malé prsa nejsou pro mne problém hlavně ať nejsou povisle. Prosím vás o radu . Děkuji a zdravím .
Ewa L 22.03.2017 ‒ 18:48
Modelace prsu po odstranění implantátů
Dobrý den. mám prsní implantáty asi už 15 let. Bohužel několik let je to už jenom sama kapsle . Velmi málo prsní žlázy . A je to už o něco povisle. Chci implantáty odstranit a udělat nějakou modelace. Byla sem na konzultace u plastického chirurga a ten mi doporučoval nověj implantát . Přej bez nej to nebude vypadat esteticky. Sem hodně stihla a prej tam zbude jen povisla kůže a modelovat to moc nepůjde .. já sem protiv dalšímu implantátů . Hodne malé prsa nejsou pro mne problém hlavně ať nejsou povisle. Prosím vás o radu . Děkuji a zdravím .
Ewa L 22.03.2017 ‒ 18:43
Ewa L
Dobrý den, modelace s vyjmutím implantátů je jistě možná, ale nejsme schopni se vyjádřit konkrétněji k očekávanému a tvaru a velikosti modelovaných prsou bez toho, aniž bychom Vás viděli při konzultaci. S pozdravem Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 26.03.2017 ‒ 10:18
Neinvazivní rhinoplastika
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jde na vaší klinice podstoupit tzv. neinvazivní rhinoplastiku (bezoperační), kdy je určitá část nosu vyplněna pomocí filleru. Také by mne zajímalo, jestli je i tento zákrok nějak věkově omezený? Děkuji M.
Martina 22.03.2017 ‒ 18:36
Martina
Dobrý den, drobné změny na nose i pomocí fillerů jsou možné, přesné věkové omezení není, ale vše je odvislé od osobní konzultace a následné zvolení postupu. Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 26.03.2017 ‒ 10:16
nateklé prso
Dobrý den mám cca deset let implantáty a začalo mě bolet levé prso,ve vnitř drobet pálilo a je nateklé,nevím z čeho by to mohlo být,dělám fyzickou práci,děkuji moc za radu
Monika 22.03.2017 ‒ 17:59
Monika
Dobrý den, může se třeba jednat po poškození implantátu -prasknutí. Bylo by asi na místě prsa vyšetřit jak plastickým chirurgem, nejlépe Vaším operatérem , tak podstoupit i mammologické vyšetření. Podle výsledku pak zvolit optimální řešení.
MUDr. Jiří Paděra 22.03.2017 ‒ 18:32
Mam narok na zakrok placeny pojistovnou.
Dobry den,mam vahovy ubytek cca 50 kg a dost me trapi povysle bricho a mam problemy s zazivanim po operaci a odstraneni zlucniku jsem prodelala akutni zanet slinivky od te doby nemohu moc jist a take musim davat pozor co snim,myslim si ze mam nejak zdeformovany zaludek.Muzete mi poradit.Dekuji.
ErikaRiky 22.03.2017 ‒ 08:13
ErikaRiky
Dobrý den,odstranění kožního převisu po úbytku váhy se považuje za operaci kosmetickou. Ale vzhledem k Vámi popisovaným zdravotním obtížím bych doporučil operaci podstoupit ve zdravotním zařízení s širším zázemím, jako fakultní nemocnice, kde jsou i kliniky plastické chirurgie - pro případné zvládnutí komplikací,které mohou nastat. Např. Vinohradská nemocnice či nemocnice Na Bulovce.
MUDr. Jiří Paděra 22.03.2017 ‒ 18:30
Rada ohledně natekle ho nosu
Dobrý den mám dotaz.Jsem rok a půl po druhé operaci nosu a strany nosu oteka ji. Nos nedrzi tvar a zveda se, tim se zvětšují nozdry .Je na toto nějaka rada?Přemýšlím o zmenšení nazdar a tak se zeptám i na cenu zákroku dekuji A.
Andrea 21.03.2017 ‒ 12:24
Andrea
Dobrý den, asi bych jen polemizoval, doporučil bych v tomto případě osobní konzultaci, kde můžeme vše podrobně probrat. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 21.03.2017 ‒ 17:00
Nehtove luzko
Dobry den,chtela bych se zeptat zda li existuje nejaka plastika nehtoveho luzka na ruce? Pred 5lety mi strhnuli nehet na ruce s narusili mi nehtove luzko dostala jsem silny zanet krve s nehet uz mi nenarostl .predem moc dekuji za odpoved
Petra 21.03.2017 ‒ 10:33
Petra
Dobrý den, toto je velmi specifické a asi nedokáži jen tak po netu odpovědět. Pokud je ale nehtové lůžko zaniklé a nehet žádný neroste, tak neumíme nové lůžko vytvořit - bohužel - a stav je takto definitivní. Pokud máte zájem, objednejte se k konzultaci. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 21.03.2017 ‒ 16:59
Zmenseni prsou
Dobry den,mam jedno prso extremne vetsi nez to druhe.Minimalne o dve velikosti. Je nejaka moznost to resit?Rozhodne nechci implantaty.Spise vetsi prso zmensit. Je moznost hrazeni pojistovnou?
Pavlinka 21.03.2017 ‒ 07:36
Pavlinka
Dobrý den, toto je samozřejmě možné - provést zmenšení většího prsa na velikost prsa menšího, případně i upravit tvar menšího prsa. Naše klinika nemá smlouvu s zdravotní pojišťovnou, proto zákrok plně hradíte sama. Popkud máte zájem, objednejte se k konzultaci na recepci kliniky. Přeji hezký den.
MUDr. Jiří Ferra 21.03.2017 ‒ 16:57
Postup
Dobrý den, mám doporučení od endokrinologa k případné operaci gynekomastie. Co mám dál udělat pro odstranění. Jak dlouho trvá proces do operace (předoperační prohlídka, čekací doba..). Moc děkuji
Jenda 18.03.2017 ‒ 22:25
Jenda
Dobrý den, můžete navštívit chirurgické pracoviště, kde v tomto případě provedou operaci za úhradu zdravotní pojišťovnou. U nás nemáme smlouvu s zdravotními pojišťovnami a úhrada je na Vás. Tyto zákroky samozřejme provádíme také. Čekací doba na termín operace je cca 4 týdny od konzultace. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 21.03.2017 ‒ 16:55
expandér Becker
Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat zda je možné při rekonstruci prsu použít tkaňový expandér a prsní implantát BECKER v jednom,nemusela bych podstupovat dvě operace a dále zda je tento imlantát hrazen pojišťovnou.Děkuji
Yvona 17.03.2017 ‒ 22:42
Yvona
Dobrý den, naše klinika nemá smlouvu s zdravotními pojišťovnou, proto u nás tyto výkony neprovádíme. Ale teoreticky tento výkon lze takto provést. Tkáňový expander se ale vždy následně mění za definitivní implantát. Ventil, kterým se expander plní nemusí doživotně těsnit a fyziologický roztok pak uniká a objem se zmenšuje. Tyto expandery nejsou určeny k dlouhodobé implantaci. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 21.03.2017 ‒ 16:52
Kardiostimulator
Dobrý den, Rada bych se zeptala, jestli je možné provést liposukci vnitřních stehen, pokud mam voperovany pacemaker? Děkuji za odpověď
Tereza 16.03.2017 ‒ 13:59
Tereza
Dobrý den, toto by neměl být velký problém, výkon lze provést i v lokální anestesii, ambulantně. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 21.03.2017 ‒ 16:49
Horní oční víčka - doba rekonvalescence - dovolená u moře
Dobrý den, prosím o informaci, zda mohu po operaci horních očních víček dne 24.5.2017 již 15.6.2017 odcestovat k moři na dovolenou. Samozřejmě předpokládám a plánuji ochranu obličeje, pouze prosím o sdělení zda cca 3 týdny jsou dostatečná doba rekonvalescence na tento výlet. Objednaná jsem k MUDr Prosovi. Děkuji Děkuji
Luci 13.03.2017 ‒ 15:53
Luci
Dobrý den, ano, 3 týdny jsou doba dostatečná. když budete jizvičky chránit před sluncem, můžete klidně odjet k moři. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 14.03.2017 ‒ 13:35
Hluboké vrásky na čele
Dobrý den, je mi 37 let a mám opravdu hluboké vrásky na čele. Vím, že je nutná konzultace, jen vůbec zda i po zákroku vrásky přestanou být viditelné (pokud jsou hluboké..) Děkuji Michaela
Michaela 13.03.2017 ‒ 12:46
Michaela
Dobrý den, vrásky na čele lze řešit aplikací Botoxu, výplňovým materiálem, či aplikací plasmy s kyselinou hyaluronovou. Doporučil bych osobní konzultaci, kde se můžeme pokusit najít nejvhodnější řešení. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 14.03.2017 ‒ 13:34
Úprava hrotu nosu tekutým liftingem
Dobrý den, je vhodné/možné pomocí tekutého liftingu upravit špičku nosu tak, aby se opticky přizvedla nahoru? (mám špičku nosu spláclou, nejvíce je to vidět při úsměvu). Jaká by byla přibližná cena zákroku?
Kateřina 13.03.2017 ‒ 09:02
Kateřina
Dobrý den, nevím, co si představujeme pod pojmem tekutý lifting. Špičku nosu lze mírně upravit třeba výplní výplňovým materiálem. ALe zda je to vhodné u Vás, nedokážu předpovědět. Doporučil bych osobní konzultaci. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 14.03.2017 ‒ 13:32
Zákrok po 2 sekcích
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možnost hrazení zákroku zdravotní pojišťovnou (v mém případě VZP) po předešlých 2 císařských řezech. Mám též kůži velmi zničenou striemi a velký převis kůže přes spodní bříško (u prvního těhu jsem přibrala cca 40kg). Nebo zda je alespoň možnost příspěvku. Je mi 24 let, snažím se zpevňovat a hubnout, ale to bříško zřejmě už moc zpevnit nepůjde.
Gabriela 12.03.2017 ‒ 21:34
Gabriela
Dobrý den, naše pracovišťe nemá smlouvu s žádnou zdravotní pojišťovnou, tedy toto u nás nepřichází v úvahu. Abdominoplastiku provádíme běžně, ale pouze za přímou platbu. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 14.03.2017 ‒ 13:31
Jizva uprostřed stehna
Dobrý den, mám jizvu uprostřed stehna, cca 9cm velkou (pořezání o sklo) , bohužel je opravdu nevzhledná a chtěla bych ji trvale odstranit. Byla jsem na laserovém ošetřením měsíc po úrazu, ale moc to nepomohlo. Co byste mi doporučil?
Tereza 12.03.2017 ‒ 21:09
Tereza
Dobrý den, trvale odstranit jizvu nelze, možné je ji nahradit jizvou lépe vypadající, ale stále to bude jizva. Přijďte se ukázat, uvidíme, zda ji umíme alespoň vylepšit. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 14.03.2017 ‒ 13:29
Operace dolních a horních víček najednou
Dobrý den, jak dlouho zhruba trvá operace horních a dolních víček najednou? Je vhodné obě operace spojit? Je zákrok bolestivý? je lepší analgosedace či celková narkoza a jaký je mezi nimi rozdíl? Děkuji.
Veronika 08.03.2017 ‒ 20:55
Veronika
Dobrý den, operace horních a dolních víček zároveň se běžně provádí, i když kvůli kratší rekonvalescenci osobně doporučuji provádět operace zvlášť. Zákrok na horních a dolních víčkách trvá do 1,5 hodiny, lze provádět v místním znecitlivění,nebo analgosedaci, která spočívá v podání léků nitrožilně, které pacienta přitlumí. Obvykle není třeba celkové anestezie, kdy je pacient během zákroku připojen na umělou ventlaci. Zákrok je téměř nebolestivý, i pokud se jedná jen o pouze místní znecitlivění. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 09.03.2017 ‒ 23:10

Poradna k zákrokům

Dotazy z poradny řazené podle zákroků



Cévní chirurgie

Spánková medicína

Mamologie