Klinika Perfect Clinic má od 21. 7. do 8. 8. zavřeno. Vaše poptávky a e-maily zpracováváme i nadále. Recepce je tel. dostupná denně, Po-Pá 8.00-12.00.

Video konzultace
Sjednat konzultaci / Napište nám
Zavolejte nám

Praha

Plastická chirurgie

+420 273 038 900

Estetická dermatologie

+420 225 379 110

Brno

Plastická chirurgie & estetická dermatologie

+420 513 033 763

Liberec

Plastická chirurgie & estetická dermatologie

+420 483 033 383

Přidat nový dotaz
Diabetik a obřízka
Dobrý den , jsem diabetik na insulinu od 15 let je mi 26 let a mám problémy s předkožkou tak že se to už fakt nedá vydržet používal jsem plno mastiček ..a chci se zeptat zda to hradí pojišťovna ? Mám strach aby se to dobré hojilo .
Radas 04.08.2021 ‒ 19:01
Radas
Operaci obřízky hradí zdravotní pojišťovny. Ale pouze v zařízeních, které mají s nimi smlouvu
MUDr. Jiří Paděra 04.08.2021 ‒ 19:55
Odstranění PMU dolní oční linky
Dobrý den, je na vaší klinice možnost nechat si odstranit 16 let starý permanentní make-up dolních očních linek? Případě jakým laserem se tento zákrok provádí? Mohou zůstat po odstranění například jizvy? Děkuji
Dasa 30.07.2021 ‒ 11:10
Dasa
Pokud máte zájem o odstranění pomocí laseru objednejte se ke konzultaci na dermatologické oddělení naší kliniky
MUDr. Jiří Paděra 04.08.2021 ‒ 19:53
Problém s dýchaním
Dobrý deň chcela by som sa informovať či robíte aj operácie nosa keď ma človek raštep podnebia pretože dýcham len jednou stranou ak by ste mi vedeli pomôcť bola by som veľmi rada. Ďakujem.
Ľubomíra 30.07.2021 ‒ 00:32
Ľubomíra
Dobrý den, vždy záleží na stavu nosu. Bez osobní konzultace nelze odpovědět
MUDr. Jiří Paděra 04.08.2021 ‒ 19:49
Hidradenitis suppurativa
Dobrý den, provádí se abdominoplatiska i s HS ( nemocí kůže)? Jsem po cisařském řezu pár let zpět a hojení bylo bez problémů. Děkuji za odpověď
Zuzana 28.07.2021 ‒ 07:58
Zuzana
Dobrý den, pokud není HS v aktivní formě, v zásadě by to neměl být problém. V případě velké operace jako je abdominoplastika je samozřejmě nutné vyloučit jakékoliv aktivní infekční ložisko na těle. Ranná plocha po císařském řezu je nesrovnatelně menší než u abdominoplastiky. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 03.08.2021 ‒ 15:31
Řídnutí vlasů
Dobrý den! Provádíte, prosím, mezoterapii vlasové pokožky i kmenovými buňkami? A je účinnější mezoterapie či plazmaterapie? Děkuji za odpověď.
Bossice 27.07.2021 ‒ 21:47
Bossice
Dobrý den, tuto alternativu zatím v nabízeném spektru nemáme. VF
MUDr. Viktor Fiker 03.08.2021 ‒ 15:27
Křivý nos
Dobrý den, mám křivý nos po úrazu. Doteď to nebylo tak vidět jako teď. Je mi 46 let a chci se zeptat, zda není pozdě ještě na opravu? Četla jsem, že záleží na elasticitě kůže. Děkuju za odpověď. Jsem z toho opravdu nešťastná děkuji
Petra 25.07.2021 ‒ 20:08
Petra
Dobrý den, záleží na více faktorech. Bez znalosti stavu nosu a případného rozsahu operace nemohu takto odpovědět
MUDr. Jiří Paděra 04.08.2021 ‒ 19:51
Lower body lifting
Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali je možné při lower body liftingu odstranit přebytečnou kůži z oblasti břicha, hýždí a zároveň i z oblasti vnitřní strany stehen? Předem děkuji za odpověď
Petr 23.07.2021 ‒ 00:42
Petr
Dobrý den, břicho a hýždě v zásadě k LBL patří. Zákrok je to nicméně už tak dost zatěžující, vnitřní stehna bych doporučil nechat na další sezení. Na osobní konzultaci samozřejmě takovou možnost můžete s operatérem probrat, lze rozhodnout individuálně. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 27.07.2021 ‒ 19:16
Prsa
Dobrý den, provádíte na vaší klinice mastektomii pro samoplátce? Děkuji
Katka 22.07.2021 ‒ 21:16
Katka
Dobrý den, v zásadě ne. Důvody k mastekomii jsou různé, nicméně pro ani jednu z možností nejsme oprávněni. Pakliže máte rozhodnutí komise, není problém nechat s operovat v nemocnici státní. Pouze na žádost klienta určitě mastektomii provést nemůžeme, ani jako prevenci rakoviny. Bohužel... Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 27.07.2021 ‒ 19:10
Plastika nosu - nedržící sádra
Dobrý den, 14.7 jsem podstoupila kompletní rhinoplastiku. Hodně se mi mastí pleť a náplasti se odlepují a nedrží. Otoky v obličeji už mi také dost splaskly. Potřebovala bych poradit, co dělat. Sádru si mám sundávat sama a na kontroluju jdu až 10.8. Mám si tedy sádra sama znovu přelepit a nebo ji mohu už sundat? Děkuji za pomoc.
Nikol 22.07.2021 ‒ 13:36
Nikol
Dobrý den, myslím, že na úplné sundání sádry je brzy. Buď náplasti opravte sama, nebo v pondělí 26.7. v 10 hodin přijďte na kontrolu na ambulanci naší kliniky, kde budou kontroly pacientů.
MUDr. Jiří Paděra 22.07.2021 ‒ 17:43
Dirka
Dobrý den 4.5. jsem podstoupila operaci u pana doktora Paděry dnes se mi udělala malá dírka ze které vytekla tekutina s krví když zmáčknu teče a pod kůží je to červené může to být steh?namazala jsem bedatine a nevím zda se bát. Přiložila bych foto ale sem bohužel nejde
Nikola 21.07.2021 ‒ 10:53
Nikola
Dobrý den, nyní je klinika zavřená, ale přijďte ke kontrole v pondělí 26.7.2021 v 10 hodin na kliniku. Bude přítomna kolegyně dr. Moravcová, která by Vás zkontrolovala.
MUDr. Jiří Paděra 22.07.2021 ‒ 17:40
Neinvazivní operace nosu
Dobrý den, mám malý hrbolek na nose a uvažuji o jeho korekci, provádíte na Vaší klinice neinvazivní korekci nosu kyselinou hyaluronovou? Jaká by byla přibližně cena tohoto zákroku? Děkuji za odpověď.
Silvie 21.07.2021 ‒ 06:42
Silvie
Dobrý den, objednejte se ke konzultaci na dermatologickou část naší kliniky
MUDr. Jiří Paděra 22.07.2021 ‒ 17:36
Výplň lícnich kostí - rozpuštění
Dobrý den, pred mesicem jsem si nechala udělat výplně lícních kostí, požadovala jsem přirozený vzhled jen vyplnit ochablou kůži, ale bohužel, úplně se mi změnil vyraz obličeje, horní ret tim lehce znehybněl, kdyz. Tváře mi připadají přehnaně nafouklé, pod lícní kostí se mi udelal diky tomu propad. Muj obličej tím ztratil ženské rysy a ja vypadám ještě starší než předtím. Dá se ta výplň nějak rozpustit, nebo alespoň kontrolovaně ubrat na nějakou menší míru, aby zůstala pouze tam kde je potřeba? Byla mi aplikovaná až ke kosti. Jsem z toho hrozně nešťastná, pořád se s tim nedokážu sžít. Další otázka je, jestli po rozpuštění nezůstane kůže ještě více ochablá, když tam ted měsíc byla výplň a ten prostor se mohl roztáhnout? Dekuji za odpověď
Valerie 16.07.2021 ‒ 03:51
Valerie
Dobrý den, že by tkáně tak rychle ochably se úplně neobávám (záleží ovšem na věku a kvalitě tkání), nicméně je možné aplikovat v místě výplní tzv. hylázu, tedy enzym, který kyselinu hyaluronovou "rozpouští". Nejlépe by bylo tuto korekci žádat u lékaře, který výplně aplikoval a ví přesně, kam. Všude jinde to budete mít trochu složitější, ale možné to je. Můžete se objednat na naši dermatologii. Počítejte, že bude potřeba více sezení. Hylázu má každopádně každá klinika, která aplikuje kyselinu hyaluronovou, v lednici. Držím palce :) Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 20.07.2021 ‒ 14:16
Pooperační léčba
Dobrý den,na stránkách píšete,ze gynekomastii děláte i pri lokálním umrtveni.V poradně zase, že pouze v celkové anestezii.Jak je to tedy prosím a pokud je nutná celková,jak dlouho nesmim chodit do práce/sedim v kanceláři.
Petr 11.07.2021 ‒ 21:57
Petr
Dobrý den, standardně se dělá operace v celkové anestezii, obzvláště pokud se jedná o pravou gynekomastii, tedy s větší žlázou. Tzv. Pseudogynekomastie, kdy je za zvětšení prsů zodpovědné spíše nahromadění tuku, případně jen mála žláza pod bradavkou, stačí anestezie lokální. V obou případech je nutné po operaci nosit kompresivní prádlo. Kancelářskou práci budete schopen po dvou týdnech vykonávat, pokud se budete cítit dobře, můžete i dříve. Někdo jde do práce dokonce i druhý den po operaci. Při větší žláze ale musíte počítat s hospitalizací a drénem do druhého dne od operace. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 13.07.2021 ‒ 13:07
Plastika nosu
Dobrý večer ,chtěla bych se zeptat zda v mém případě bude stačit pouze operace měkkého nosu .
Eva 08.07.2021 ‒ 20:26
Eva
Dobrý den, promiňte, ale podle čeho by se do mělo z vašeho dotazu posoudit?
MUDr. Jiří Paděra 09.07.2021 ‒ 08:20
liposukce
Dobry den, jsem zhruba 3 měsíce po augmentaci prsou, a rada bych šla na laserovou liposukci v oblastech břicha boku a zad. Nevim, zda je to bezpečné, a jestli náhodou nemám počkat ještě par měsíců, nebo jestli to na prsa nemá žádný vliv a mužu klidně Jit. Děkuji za odpověď.
Lucie 04.07.2021 ‒ 12:15
Lucie
Dobrý den, myslím, že můžete být bez obav, na prsa to už vliv mít nebude :) Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 07.07.2021 ‒ 00:44
Dotaz
Dobrý den. Rád bych se zeptal,zda je možné podstoupit zvetšení prsou u muže,bez podstoupení hormonální terapie.Muj sexuolog mi bohužel vzhledem k věku HRT nedoporučil.(52 let) Nyní podstupuji feminisaci obličeje.Co se týče zvetšení prsou,měl bych zájem o drobné zvetšení,cca velikost 1 až 2,dle případné konsultace. Děkuji za odpověď Sara
Sara 03.07.2021 ‒ 10:44
Sara
Dobrý den, v zásadě to možné je, určitě doporučuji probrat na osobní konzultaci. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 03.07.2021 ‒ 11:33
Předpokládaný termín operace
Dobrý den, jsem objednána v lednu 2022 na konzultaci ohledně augmentace prsou u MUDr. Romana Kufy a chtěla bych se zeptat jak dlouho se po konzultaci čeká u pana doktora na termín operace? ( v případě že augmentaci budu moci dle vyšetření podstoupit) děkuji :-)
Zdeňka 30.06.2021 ‒ 11:41
Zdeňka
Dobrý den, předpokládaný termín operace Vám může sdělit recepce kliniky nebo přímo dr. Kufa při konzultaci
MUDr. Jiří Paděra 02.07.2021 ‒ 09:11
Vymena implantatu
Dobry den, chtela bych se prosim zeptat, mam od vas prsní implantáty Mentor anatomický a v pripade ,ze bych mela zajem o vymenu za vetsi implantaty tak je cena stejna jako pri prvnim vlozeni implantatu tedy 42 000,- + 46 800,-? Dekuji moc za odpoved. S pozdravem Aneta Malejovska
A neta 30.06.2021 ‒ 09:55
A neta
Dobrý den, cena operace je 26 000, cena implantátu 47 800
MUDr. Jiří Paděra 02.07.2021 ‒ 09:10
Dobrý den,jsem po operaci štítné žlázi a to po druhé po 7letech,tentokrát je jizva delší a hlavně vznikl uprostřed jizvy nad jizvou bod ,jakože přidaný steh ,kteý táhne.Jak se zbavit tohoto tahu??
Jsem po operaci 3týdny .Jizvu mažu ,boduju.
Hana 26.06.2021 ‒ 13:22
Hana
Dobrý den, určitě jizvu promazávat (např. Bepanthen plus), používat dále tlakové masáže, případně krýt jizvu silikonovou páskou. Pokud si nejste jistá, že je vše v pořádku, doporučuji kontrolu u operatéra. Pomalu můžete začít s kruhovými tlakovými masážemi, aby se jizva postupně uvolnila od spodiny. Takto pečujte o jizvu klidně rok od operace. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 29.06.2021 ‒ 10:26
Bricho operace
Dobrý večer chtěla bych se zeptat kolik by stála operace břicha celkově abych ho mnela krásně ploché a celkově dekuju Pavla
Pavla 25.06.2021 ‒ 18:46
Pavla
Dobrý den, záleží, jak břicho vypadá ted. Samotná liposukce stojí asi 35 000 Kč, miniabdominoplastika s liposukcí asi 37 000 Kč. Klasická abominoplastika od 50 000 Kč do 66 000 Kč podle rozsahu potřebné liposukce. Za hospitalizaci a kompresivní prádlo je třeba počítat ještě s několika tisíci navíc. Zhodnotit lze samozřejmě při osobní konzultaci. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 29.06.2021 ‒ 10:22
Přetočení anatomického implantátu?
Dobrý den, čeká mě zvětšení prsou anatomickými implantáty. Chtěla jsem se zeptat, jak velké je riziko, že se v průběhu života tyto implantáty přetočí a bude nutná re-operace? Popř. čemu se vyhýbat, aby k tomu nedošlo? Jsou některé úkony vyloženě zakázané? Jsem pohybově hodně aktivní, tanec, lehké posilování, přemýšlím, jestli jsou anatomy pro mě správná volba... Při sportu se úplně nedá vyhnout prudším pohybům atd. Moc děkuji za odpověď, Lucie
Lucie 24.06.2021 ‒ 12:13
Lucie
Dobrý den, riziko není velké, je to dost individuální. Pokud dojde k fibrotizaci kapsy implantátu, případně tvorbě výpotku kolem implantátu, může se implantát otočit. Omezený režim je řekněme do čtvrt roka od operace, kdy se implantát dostatečně přihojí. Pak už v zásadě vývoj žádnými opatřeními neovlivníte. Anatomické implantáty nedoporučujeme pouze u vrcholových sportovkyň. U Vás by problém být neměl. Nicméně s případnou reoperací v průběhu života je třeba vždy počítat, neboť tělo je stále aktivní a gravitace také působí. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 29.06.2021 ‒ 10:17
Tužší prso
Dobrý večer, je to 6 týdnů co jsem byla na zmenšení prsou, levé se hojí úžasně ale pravé mám tuhé, nejvíce nad bradavkou. Je to normální nebo je něco v nepořádku? Děkuji za odpověď
Janula 21.06.2021 ‒ 22:22
Janula
Dobrý den, hojení může probíhat na každém prsu jinak. Může tam být drobný výpotek / dohojující se krevní sraženina, reakce na šicí materiál atd. V zásadě je to normální, nicméně doporučuji kontrolu u operatéra. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 22.06.2021 ‒ 14:51
Zvětšení prosou před kojením
Dobrý den...zvětšení prsou před dětmi...chci se zeptat zda po dětech prsa klesnou ..jestli se musí vyměnit celé implantáty a udelat modelace a nebo stačí udělat uz jen modelace, když implantáty jsou 4 roky staré, akorát je těhotenství udelalo povyslejší. Děkuji
Natalie 20.06.2021 ‒ 10:40
Natalie
Dobrý den, prsa nemusí nutně výrazně klesnout, nicméně je třeba s tím počítat. Záleží na výchozím stavu před operací, na velikosti, tvaru, pevnosti pojivové tkáně, zvětšení při kojení atd. Další faktor je, zda jsou implantáty pod svalem (žláza začne spíše přepadat) či pod žlázou (implantát může klesat se žlázou). Implantáty se nutně měnit nemusí, stačí modelace. Pokud si necháte ale prsa zvětšit až po kojení, můžete se modelaci vyhnout. Někdy je lepší místo modelace po kojení implantáty jen vyměnit za větší. Tedy je to velmi individuální, všechny varianty jsou ve hře. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 22.06.2021 ‒ 14:49
ABDOMINOPLASTIKA S LIPOSUKCI A ZVETSENI PRSOU IMPLANTATY
DOBRY DEN JE MOZNE PRI JEDNE ANESTEZII UDELAT OBA ZAKROKY NAJEDNOU
Eva 17.06.2021 ‒ 15:59
Eva
Dobrý den, pokud půjde pouze o zvětšení implantáty bez modelace, možné to je. V extrémním případě i s modelací. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 22.06.2021 ‒ 14:41
Kloub na malíčku
Dobrý deň chcem sa spýtať hrám hokej narazil som si prst(malíček) a nemôžem s ním hýbať, najskôr som si myslel že ma to bolí v oblasti dlane tak som s tým išiel na rentgen, zrentgenovali mi ruku z oblasti dlaňe a z boku a vraj nemám nič zlomené lenže teraz jak som prišiel domov tak som zistil že to mám trochu opuchnuté aj v oblasti kĺbu na malíčku, myslíte si že na rentgene bolo vidieť aj malíčkový kĺb a môžem naozaj veriť tomu že to mám iba narazené?
Milan 11.06.2021 ‒ 09:39
Milan
Dobrý den, pokud je kloub lehce ohnutý a nemůžete ho bez pomoci druhé ruky narovnat, je bohužel prasklá šlacha natahovače před jeho úponem. V případě že se neodtrhne šlacha i s kouskem kosti, na rentgenu nic vidět není. Pokud je to jen otokem, kdy je možné alespoň trochu poslední článek narovnat, je tu šance. Spíše je ale šlacha prasklá a bez dlouhodobého dlahování či operace se tedy neobejdete. Rozhodně se k lékaři vraťte. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 15.06.2021 ‒ 14:59
Lifting nitěmi
Jak dlouho po zákroku je nutné nosit na obličeji stahovací pásky, keré drží tváře. Kolik dní je to nezbytně nutné? Děkuji
Hana 11.06.2021 ‒ 06:40
Hana
Dobrý den, u nás dáváme stahovací masku jako po faceliftu, nicméně alespoň 5 dnů doporučuji fixovat. Kratší doba by mohla být na úkor efektu. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 15.06.2021 ‒ 15:13
piercing vpáčených bradavek
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jestli provádíte i pouze piercing bradavek? Operační zákrok zatím nemám v úmyslu. Děkuji za odpověď
Anonym 10.06.2021 ‒ 19:26
Anonym
Dobrý den, ta možnost tu je, musíte ale počítat s cca. 10 000Kč. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 15.06.2021 ‒ 15:17
Jizvy po autonehodě
Dobrý den, Můj syn má po autonehodě na zápěstí jizvy. Měl zadřený štěrk pod kůží- 13 stehů. Zajímala by mě přibližná cena ošetření, které by mohlo jizvy buď zcela odstranit nebo alespoň zmírnit na maximum. Předem děkuji za odpověď, samozřejmě počítám s tím, že se jedná pouze o odhad, bohužel nelze vložit foto.
Kateřina 10.06.2021 ‒ 15:05
Kateřina
Dobrý den, jedno sezení laseru stojí zhruba 1200Kč do 5ti cm, od 5ti do 10ti pak 2200Kč. Jestli je jizva pro laser vhodná, případně kolik sezení by bylo nutné, Vám dokáže říci pouze lékař na osobní konzultaci (oddělení Dermatologie). Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 15.06.2021 ‒ 15:03
Neinvazivní rhinoplastika a imunosuprese
Dobrý den, uvažuji o neinvazivní rhinoplastice nosu, ale beru imunosupresiva (Advagraf 3mg, Prednison 10mg). Byl by v takovém případě zákrok možný? Předem děkuji za odpověď
Kateřina 10.06.2021 ‒ 13:17
Kateřina
Dobrý den, rhinoplastika je operace nosu a jako taková je vždy invazivní. Neinvazivně se dá pouze aplikovat injekční výplně do nerovností nosu.
MUDr. Jiří Paděra 11.06.2021 ‒ 09:41
Jizvy po operaci
Dobrý den, jsem 6 týdnů po operaci v jedné jizvě mám dírku a vytéká z toho nažloutlá tekutina a na druhé jizvě se mi přes noc udělal takový váček taky asi s nějakou tekutinou. Prosím o radu děkuji
Michaela 07.06.2021 ‒ 23:47
Michaela
Dobrý den, nevím o jakou operaci jde, předpokládám augmentace. Pravděpodobně se jedná o rozpouštějící se povrchové stehy, nicméně možné je uvolnění drobného seromu. Doporučuji kontaktovat operatéra, případně mu poslat foto, poradí Vám jistě více. Prozatím nic nezkazíte pravidelnou desinfekcí (např. 2x denně) a sterilním krytím. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 08.06.2021 ‒ 10:51