Zobrazit dotazy podle zákroku Přidat nový dotaz
Jizvy
Dobrý den, byla jsem na modelaci poprsí včetně augmentace. Byla jsem nyní po roce na kontrole a panu doktorovi se nelíbily v některých místech jizvy, že jsou vystouplé a široké, mám jít na vyříznutí a následné sešití. Pan doktor mi tvrdil, že to může být ze cvičení, či běhání a přílišného namáhání, sportování, já přitom dodržovala veškeré rady co mi dal, začla pomalu cvičit po 2měsících a prsa necvičím skoro vůbec do ted, navíc mi přišlo, že od samého začátku, jsem v určitých místech měla řezy moc široké. Myslíte, že to může být vážně hlavně tím namáháním, či zda mi to pan doktor hůř nezašil? Díky za odpověd.
lentilka 19.09.2018 ‒ 13:43
lentilka
Dobrý den, charakter jizev nelze u nikoho předvídat, je individuální. Jsou pacienti s velmi jemnými jizvami a naopak někteří s vystouplými až keloidními jizvami. Jak to pan doktor zašil by nemělo být předmětem této poradny.
MUDr. Jiří Paděra 19.09.2018 ‒ 19:46
Cvičení po augmentaci
Dobrý den,jsem 8 měsíců po augmentaci prsou. chtěla jsem se zeptat zda se muzu vrátit k cvičení poledance(být hlavou dolu,drzet se jen v podpaží atd.)
Anet 18.09.2018 ‒ 22:05
Anet
Po 8 měsících by teoreticky mělo být vše zhojeno. Vyzkoušejte, uvidíte.
MUDr. Jiří Paděra 19.09.2018 ‒ 19:30
Vyjmutí vnitřní části prsou
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Zvažuji odstranění vnitřní části prsou a poté udělat plastiku prsou s implantáty. Z důvodu rakoviny v mé rodině. Děláte vůbec tento zákrok? A kolik popřípadě stojí. Děkuji za odpověď Markéta Mášová
Markéta Mášová 18.09.2018 ‒ 18:54
Markéta Mášová
Dobrý den, nelze takovýto výkon zvažovat. Vzhledem k tomu, že jde o operaci zdravotní a nikoliv kosmetickou, měl by indikaci provést onkolog mammolog dle stupně rizika rodinné zátěže. Ne u každého tvaru a typu prsu lze také provést jednodušší výkon, tedy subkutánní mastektomii a náhradu implantátem. U prsů velkých je někdy nutné odstranit i prsní bradavku což znamená poměrně velkou jizevnatou zátěž a deformitu prsu. Takže nejprve navštivte mammologickou poradnu a poté případně plastického chirurga. Zdravotní pojišťovny indikovaný zákrok hradí. dr.Paděra
MUDr. Jiří Paděra 19.09.2018 ‒ 19:29
Injekce nebo Permalip ?
Dobrý den, spodní ret mám dostatečný, ale vrchní ret mam hodně úzký.Ráda bych ho zvětšila přirozeně.Pouzivate raději injekce nebo Permalip ?
Sibbyla 18.09.2018 ‒ 12:35
Sibbyla
Dobrý den, máme možnost jak Permalipu, tak výplně rtů kys. hyaluronovou. Výplň kys. hyaluronovou je přirozenější a měkčí. Tedy raději používáme tento způsob. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:57
Výplň penisu tukem
Dobrý den, přítel zvažuje o plastické operaci týkající se výplně penisu vlastním tukem. Já mám s vaší klinikou dobré zkušenosti, a tak jsme se k vám chtěli objednat na konzultaci. Tento zákrok jsem ale v nabídce zákroků nenašla, takže ho asi u vás na klinice vůbec neprovádíte. Nevíte o někom, kdo to provádí? Můzete nám prosím poradit? Předem moc děkuji, Veronika
Veronika 17.09.2018 ‒ 14:26
Veronika
Dobrý den, většinou není tento zákrok moc úspěšný a k výraznému zvětšení nedojde. Většina tuku se vstřebá. Proto tento zákrok neprovádíme. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:55
Jeden nehet bez gelu?
Dobrý den, v pokynech k operaci se píše, že by 1 nehet měl být nenalakovany a bez gelu. Zde odpovidate, ze gelove nehty nevadí. Je tedy v pořádku, když si všechny nechám? Děkuji, D.
DenisaŽ. 17.09.2018 ‒ 00:22
DenisaŽ.
Dobrý den, umíme operovat i pacientky s gelovými nehty - jde o snímání saturace krve kyslíkem v průběhu operace. Zkuste alespoň bezbarvý lak a ne sytě červený. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:53
posilovna
Dobrý den, před 10dny jsem byla na zákroku nití do 1 obočí. Modřiny ani otok už nemám. Na kontrolu jdu měsíc od zákroku. Mohu už cvičit nebo mám čekat do kontroly? Děkuji
Sára 16.09.2018 ‒ 18:25
Sára
Dobrý den, určitě bych počkal do kontroly. Lehká zátěž je asi možná, ale posilovnu bych rozhodně takto brzo nedoporučil. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:51
Výplně
Dobrý večer, byla mi aplikována výplň kyseliny HA ke koutkům úst,ale i přes tuto aplikaci mi zůstali kolem úst tzv.syslíky, které jsou teď ještě znatelnější, než byli před aplikací, jakoby se výplň přesunula právě na toto místo. Je to možné? A je tedy ještě jiná možnost,j ak se těchto syslíků kolem koutků úst zbavit ? Předem děkuji za odpoveď.N.
Nanďík 15.09.2018 ‒ 22:57
Nanďík
Dobrý den, takto pop netu je odpověď velmi obtížná. Ale výplň většinou tyto "syslíky" nevyřeší. Nejradikálnější je face-lifting, případně aplikace liftujících Aptos nití. Doporučil bych návštěvu a konzultaci. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:50
smlouva se zdravotní pojišťivnou
Dobrý den, má vaše klinika smlouvu se ZP MV pro uhrazení rekonstrukce prsou po oboustranné ablaci? Děkuji.
Jana 14.09.2018 ‒ 13:56
Jana
Dobrý den, naše klinika nemá smlouvu s žádnou zdravotní pojišťovnou. Výkony nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Obraťte se na smluvní zařízení - v Praze klinika plastické chirurgie na Královských Vinohradech, nebo Bulovka. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:48
Augmentace prsou nad sval v roce 2013 a kojení
Dobrý den, neonatoložka MUDr. Blanka Zlatohlávková v rozhovoru na DVTV tvrdí, že s implantáty prsou nelze kojit. Jsem těhotná a před 5 lety jsem byla na augmentaci prsou - nad sval. Budu moct kojit? Děkuji. Petra
Petra 14.09.2018 ‒ 13:16
Petra
Dobrý den, s implantáty lze bez problémů kojit, prsní žláza je neporaněna. Problémy jsou raritní. Přeji hezký den
MUDr. Jiří Ferra 18.09.2018 ‒ 15:46
Liposukce více lokalit cena
Dobry den, slo by zhruba odhadnout cenu liposukce, kdybych si nechala vnitrni i bnejsi stehna, kolena a boky? Vim, ze mi reknete, ze je to individuelni a mam prijit na konzultaci, ale abych vedela, zda na tu konzultaci vubec chodit, abych na to mela. 50, 100, 150 ticis? Dekuju moc za odpoved. Pekny den Katka
Katka 12.09.2018 ‒ 22:12
Katka
Dobrý den, cena za velkou liposukci- 3 lokality je od 51 tis. Pokud se nejedná o abnormální adipozitu, držím se osobně této ceny. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 14.09.2018 ‒ 09:21
FA a zvětšení prsou
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je možné u vás na klinice podstoupit augmentaci když je v jednom prsu fibroadenom 14*12*8 mm ? Je možné aby mi byl rovnou při augmentaci i odstraněn ? Mám už i rezrvovaný termín u vás na klinice a dnes jsem podstoupila sono, docela dost mě to vylekalo (je mi 26), doktorka na sonu mi řekla, že je tam jen nějaký vazivový utvar který tam můžu mit klidně celý život a že by se na to za půl roku ještě ráda podívala. Na operaci se už moc těším, ale zároveň mám po dnesním ultrazvuku strach . Můj gynekolog mi dělal před rokem kontrolu prsou pohmatem a tvrdil mi, že jsem zdravá žena, že sono je do 30 let naprosto zbytečné, protože kdyby tam něco bylo, citil by to, tak si ted vyčítám, že jsem nešla na sono už dříve .
Alex 12.09.2018 ‒ 21:15
Alex
Dobrý den, předem bych Vám doporučil toto probrat s Vaším operatérem ještě před operací. Zda během operace lze fibroadenom odstranit záleží i na lokalitě. Pokud ale mamolog doporučuje pouze sledování, není pravděpodobně nutné odstraňovat. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 14.09.2018 ‒ 09:19
Podprsenka
Dobrý den, jsem po modelaci prsu, nyni ve fazi promazavani jizev kremem, je stale nutne nosit podprsenku 24 hod./denně? Po namazaní je potom nošení podprsenky trochu nepříjemné. Děkuji
Lenka 11.09.2018 ‒ 22:52
Lenka
Dobrý den, záleží jak dlouho jste po operaci. Elastické prádlo se doporučuje do zpevnění a stabilisace jizev.
MUDr. Jiří Paděra 12.09.2018 ‒ 12:23
kryoterapie
Dobrý den, je možné s implantáty B-lite (mám je 8 měsíců) absolvovat kryoterapii? Při kryoterapii dojde k zchlazení povrchu těla a asi 2 cm podkožních tkání na 5 °C.
aneta 10.09.2018 ‒ 12:22
aneta
Dobrý večer. Nevím, s podobným dotazem jsem se ještě nesetkal a odpověď bych musel hledat na netu.
MUDr. Jaroslav Hirňák 10.09.2018 ‒ 20:11
Bolest levé strany
Dobrý den. Jsem 14dni po operaci. 295ml pod sval bez vlastniho základu.V posledních 5dnech se zvýšila citlivost a bolestivost levého prsu. Hoji se od zacatku hůře, mám pod ním velkou modrinu. Prso je otekle a a tuhé na rozdíl od pravého, cítím v něm a pod ním bodave bolesti. Oproti zbytku těla jsou prsa na dotek teplejší. Před 2dny zvýšená teplota, dnes znovu. Při zvedani do sedu a naopak ze sedu do lehu mi projede bolest od lopatky kolem páteře a vystřelí pod prsem či zebrem na levé straně. Totéž pri kychani, hlubším nadechu, smíchu. Občas mě brni levá ruka. Ibalgin moc nezabírá. A fyzio si se mnou nevi vzhledem k pooperacnimu stavu a nemožnosti určitých pohybů rady. Mám vyčkat, je to od porušení svalu nebo kontakt operatera. Děkuji
Renata 09.09.2018 ‒ 18:17
Renata
Dobrý večer pani Renato. S největší pravděpodobnosti se jedna o pooperační zakrvaceni do prsu. S podivem musím konstatovat, že nechápu Vaši logiku proč jste okamžitě nekontaktovala svého lékaře, ale hledáte pomoc v poradně. Zvedněte telefon a volejte !
MUDr. Jaroslav Hirňák 10.09.2018 ‒ 20:09
Ultrazvukové vyšetření před augmentací
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda stačí před augmentací pouze utrazvukové vyšetření prsou nebo musím i na mamograf? Je mi 26 let. Děkuji za odpověď. Lucie
Lucie 09.09.2018 ‒ 16:54
Lucie
Dobrý den. Mammologické vyš / včetně sono nebo MG/ nejsou podmínkou k operaci. Doporučujeme to pro Vaši jistotu a obvykle sono prsou stačí.
MUDr. Jaroslav Hirňák 10.09.2018 ‒ 20:05
Profiloplastika s kombinací s Faceliftem
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda při operaci Profiloplastiky (zmenšení brady) lze zároveň provést zákrok Facelift popř. pokud by to byl již příliš komplikované tak alespoň blefaroplastiku (operace dolních víček). Děkuji předem za informaci
Zdenicka K. 09.09.2018 ‒ 02:51
Zdenicka K.
Dobrý den. Domluvíte se se svým vybraným chirurgem u osobní konzultace.
MUDr. Jaroslav Hirňák 10.09.2018 ‒ 20:03
Odstate usi u ditete
Dobry den, provadite otoplastiku i u petiletych deti? Dekuji
Petra 07.09.2018 ‒ 08:24
Petra
Dobrý den, operaci ušních boltců u dítěte do 10 let hradí pojišťovna. Naše klinika nemá smlouvu s pojišťovnou, tudíž doporučuji navštívit plastickou chirurgii v některé z fakultních nemocnic. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 07.09.2018 ‒ 10:33
Opreace lícních kostí
Dobrý den, přemýšlím o zvětšení lícních kostí pomocí implantátu. Zahrnuje prosím cena uvedená v ceníku operací i cenu implantátu a použitého materiálu? Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Petr Valenta.
Petr 03.09.2018 ‒ 16:49
Petr
Dobrý den. Cena je včetně implantátů.
MUDr. Jaroslav Hirňák 03.09.2018 ‒ 17:22
Vpáčený hrudník
Dobrý den, od narození mám vpáčený hrudník, nijak mě vcelku neomezuje akorát se při sportu trochu zadýchávám. Chtěla bych ho spíše řešit z důvodu estetiky. Je mi 30 let, tak nevím zda už není na řešení problémů v tomto věku pozdě. Děkuji.
Alena 02.09.2018 ‒ 18:58
Alena
Dobrý den. Pokud se zadychavate při námaze, není to jenom estetický, ale funkční problém. Kontaktujte pracoviště hrudní chirurgie Motol.
MUDr. Jaroslav Hirňák 03.09.2018 ‒ 17:18

Poradna k zákrokům

Dotazy z poradny řazené podle zákroků



Cévní chirurgie

Spánková medicína

Mamologie