Sjednat konzultaci / Napište nám
Zavolejte nám

Praha

Plastická chirurgie

+420 273 038 900

Estetická dermatologie

+420 225 379 110

Brno

Plastická chirurgie & estetická dermatologie

+420 513 033 763

Liberec

Plastická chirurgie & estetická dermatologie

+420 483 033 383

+
Přidat nový dotaz
Dotaz
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. V budoucnu bych chtěl jít na plastiku nosu včetně septoplastiky, ale mám srdeční vadu (nedomykavost srdeční chlopně). Je možné zákrok i přesto provést? Děkuji za odpověď.
Adam 10.10.2022 ‒ 19:48
Adam
Dobrý den, teoreticky ano, ale záleží na závažnosti srdeční vady a zhodnocení rizik z operace v celkové narkoze vaším lékařem
MUDr. Jiří Paděra 12.10.2022 ‒ 10:01
Dotaz ohledně rozestupu břišních svalů.
Dobrý den,moje otázka hradí tento zákrok pojišťovna.Jsem máma dětí, poslední syn předčasně narozeny tudíž císařský řez .Mám velký převis po redukci váhy velký rozestup břišních svalů,cvičím běhám ale toto bez úspěchu.Proto se ptám kam se obrátit ,a zeptat se jestli by to hradila pojišťovna.Dekuji
Míla 06.10.2022 ‒ 22:15
Míla
Dobrý den, u nás na klinice to určitě možné na pojišťovnu není. Zkuste jakoukoliv nemocnici s chirurgii nebo plastickou chirurgii, tam se určitě nějak dohodnete. Na plastické chirurgii Vás v rámci operace rozestupu dokáží zbavit i převisu. Převis jako takový pojišťovna nehradí. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 11.10.2022 ‒ 15:24
Jak fungují zákroky na splátky?
Dobrý den, Četla jsem o možnosti augmentace prsou na splátky. Jak proces funguje? Děkuji
Jana 06.10.2022 ‒ 11:51
Jana
Dobrý den, funguje jako běžný spotřebitelský úvěr u banky. Podrobnější informace vám sdělí v recepci kliniky
MUDr. Jiří Paděra 06.10.2022 ‒ 17:47
Převis břicha
Dobrý den , jsem po operacích odstranění dělohy a vejcovodů a páska močového měchýře a zvětšení cest močového měchýře, mám únik moče, můj problém spočívá v tom že se vyčuram a když se zvednu tak mi teče moč po nohách kdybych neměla ten velký převis tak by mi netlačil na ten močovi měchýř. Hradí tohle pojišťovna ?
Zlata 05.10.2022 ‒ 18:10
Zlata
Dobrý den, obávám se, že kožní převis asi není důvodem úniku moči. Ale musíte se obrátit na pracoviště plastické chirurgie ve státním sektoru, kde mají smlouvu se zdravotními pojišťovnami. Naše klinika toto nemá.
MUDr. Jiří Paděra 06.10.2022 ‒ 17:46
Augmentace - virivka po jake dobe od operace
Dobry den, byla jsem u vas na klinice pred 6 tydny na augmentaci prsou a chtela jsem se zeptat, jestli uz muzu do virivky a do sauny? Dekuji.
Jana 04.10.2022 ‒ 11:57
Jana
Dobrý den, teoreticky můžete, neboť rány by měly být zhojeny. Jak budou reagovat na teplo, to uvidíte.
MUDr. Jiří Paděra 05.10.2022 ‒ 08:10
Pořadí a načasování operací
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat ohledně vhodného postupu při volbě pořadí operací. Aktuálně mám rozjetou akci na ortodoncii, kdy bych chtěl nasadit rovnátka, ale je zde potřeba v mém dospělém věku i chirurgicky asistovaná maxilární expanze patra, kterou mi budou dělat v jiném pracovišti. Plánuji ale také septoplastiku u vás, jelikož mám vybočenou nosní přepážku, díky které mám menší průchodnost jedné nosní dírky a zřejmě je příčinou i mé špatné řeči (huhňání). Je podle vás lepší nejdříve septoplastika a poté operace maxilly nebo naopak? Nebo je to jedno a je možné tyto operace načasovat/kombinovat ve stejnou dobu? Děkuji za odpověď.
Jakub 30.09.2022 ‒ 18:57
Jakub
Dobrý den, operace nosní přepážky doporučuji až po dokončení ostatního
MUDr. Jiří Paděra 05.10.2022 ‒ 08:08
Zvětšení prsou po kojení
Dobrý den, chtěla bych zvětšení prsou a chtěla bych se zeptat jak dlouho od kojení se sní jít na takový zákrok? Děkuji
Simona 30.09.2022 ‒ 13:54
Simona
Dobrý den, ideálně s odstupem nejméně jednoho roku od ukončení kojení. Samozřejmě za předpokladu stabilní tělesné hmotnosti, tedy že nemáte v plánu ještě hubnout, což je po těhotenství časté. Pokud bychom prsa zvětšili a Vy byste ještě zhubla, mohla by opět povisnout. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 30.09.2022 ‒ 15:43
Operace horních víček
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ,pokud bych měl zájem o operaci horních víček je potřeba zvolit některého urciteho lékaře, který toto provádí nebo s operací horních víček zabývají všichni lékaři na Perfect clinic, tudíž je to jedno?
Honza 29.09.2022 ‒ 21:15
Honza
Dobrý den, oční víčka operují běžně všichni naši lékaři. Je to teda opravdu jen na Vás :) zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 30.09.2022 ‒ 15:17
Liposukce
Dobrý den, jde provés tumescentni liposukce bricha a bederni krajiny najednou bez anestezie jen v lokálním umrtvení? Dekuji Rosenhoferová
Petra 26.09.2022 ‒ 12:41
Petra
Dobrý den, záleží množství tuku k odsátí. Možné to je, nicméně takový rozsah je běžný spíše pro celkovou anestezii. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 26.09.2022 ‒ 23:04
Reoperace nosu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dost jsem si vytrpěla s nosem, který se vůbec nepovedl i dle dalších vyšetření. Oprava prý bude složitá. Slyšela jsem, že u vás operuje hodně nosy pan doktor Kufa, ale já dostávala doporučení, abych s tímto nosem zašla za panem docentem Válkou nebo Mešťákem. Můžete mi poradit na koho se mám obrátit. Jsem z Prahy. Mnohokrát děkuji.
Hani 26.09.2022 ‒ 10:24
Hani
Dobrý den, poradit vám nemohu, snad jen doporučení - navštivte všechny vámi vybrané lékaře na konzultaci a podle vašeho hodnocení potom zvolte.
MUDr. Jiří Paděra 28.09.2022 ‒ 18:27
Přišití uší
Je možné přišít odstáté uši, když nosím brýle na dálku?(7 dioptrií) Zákrok je možné provést, pokud mám HbsAg pozitivní? Děkuji
Angelika 26.09.2022 ‒ 08:47
Angelika
Dobrý den, teoreticky asi ano, ale po operaci budou boltce zavázané a později fixované elastickou čelenkou, tedy nošení brýlím asi nebude možné. Ale vše je nutné probrat při osobní konzultaci
MUDr. Jiří Paděra 28.09.2022 ‒ 18:28
Delka hospitalizace
Dobry den, je nutne zustavat po zákroku u vas pres noc? Jsem samozivitelka a nemam nikoho, kdo by mi vyzvedl deti ve skolce a skole. Jak dlouho trvá hospotalizace na klinice?
Andrea 25.09.2022 ‒ 08:26
Andrea
Dobrý den, pokud bude operaci možné provést (dle rozsahu) v lokální anestezii, můžete jít hned po zákroku domu. Po celkové anestezii je nutné zůstat ještě alespoň 6 hodin na klinice. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 26.09.2022 ‒ 10:40
Infrasaunování s prsními implantáty
Mohou se pacientky s prsními implantáty běžně saunovat? Jde o infrasauny. Augmentace proběhla bezproblémově již před několika lety. Děkuji. Zdenka
Zdenka 23.09.2022 ‒ 09:48
Zdenka
Dobrý den, můžete bez obav :) Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 26.09.2022 ‒ 09:54
Abdominoplastika a leiden
Dobrý den, ráda bych podstoupila abdominoplastiku břicha a sešití diastazy. Před 11 lety mi byla diagnostikovana Leidenská mutace homozygot. Před těmi 11 lety jsem prodělala hlubokou žilní trombozu - léčení probíhalo heparinem a poté warfarin, následně godasal a nyní pouze při problémech a v těhotenství clexane, prodelana embolie (dr se mi k tomu nikdy přesně nevyjádřil, zda byla či nebyla) ? Tromby na plicích před 11 lety- plíce nyní čisté bez trombu. Již jsem prodělala 2 operace - žlučník a bariatrickou operaci,obe byly bez problémů s klidným hojení, a 2 porody, u posledního menší problém s krvácením (hodně naředěná) a placentou. Chci se zeptat zda je rozumné podstoupit abdominoplastiku a nebo se spíše bát rizik? Pořád strašně moc váhám, ale žít s takových břichem nezvládám. Ale zase nechci, aby mě to stálo život (mám 1 malé děti) . Děkuji za odpověď Hezký den
Petra 19.09.2022 ‒ 23:54
Petra
Dobrý den, jistě patříte do rizikové skupiny a abdominoplastika není malá operace. Je to na zvážení rizik operatérem a internistou.
MUDr. Jiří Paděra 21.09.2022 ‒ 08:43
Zvětšení prsou v 17
Dobrý den, bylo by možné provést zvětšení prsou už v 17 letech se souhlasem rodičů? Když je proto důvod ( stejná prsa po dobu cca 5 let, menší a ,normální postava,ani antikoncepce nepomohla) .
Nikole 16.09.2022 ‒ 18:39
Nikole
Dobrý den, ano, v zásadě to možné je. Vždy je ale lepší vyčkat plnoletosti. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 17.09.2022 ‒ 13:12
Vytvoření vagíny při zachování penisu a varlat
Dobrý den, narazil jsem na tuto formu Non-binary operace (Phallus-preserving vaginoplasty) na zahraničních webech a při pokusu vyhledat nějaké možnosti v ČR jsem nenarazil na jedinou stránku, kde by bylo alespoň něco o této formě zákroku případně obecně něco více pro Non-binary osoby, většina webů na které jsem narazil bylo vše kolem plné tranzice pohlaví z jednoho na druhé, čož není to co hledám. Nechci si změnit pohlaví, jen se cítím tak, že bych chtěl mít oboje.
Kuba 15.09.2022 ‒ 18:20
Kuba
Dobrý den, takový zákrok u nás bohužel možný není. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 17.09.2022 ‒ 13:10
Resuscitace
Dobry den, vadi zvetseni prsou pri resuscitaci?
Lenka009 14.09.2022 ‒ 20:30
Lenka009
Dobrý den, pokud chcete resuscitaci plánovaně provádět, tak by bylo vhodné počkat alespoň 6 týdnů od operace. Pokud berete v úvahu vlastní resuscitaci, mohou implantáty lehce stát v cestě, ale účinné resuscitaci vadit nebudou. Může dojít k poškození kapsy implantátu, ale asi se stejnou pravděpodobností, jako k polámaní žeber. Takže nevadí :) Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 15.09.2022 ‒ 17:08
Stále bolesti ruky
Jsem už po druhé po zákroku ale stále nic nezvednu v ruce a mám občasné bolesti ruky je to v pořádku po zákroku jsem 3tydny děkuji za odpověď
Renny 05.09.2022 ‒ 22:49
Renny
Dobrý den, tři týdny po operaci, obzvlášť pokud je operovaná již podruhé, je to předpokládatelné. Pokud si ale nejste něčím jistý, kontrolou u operatéra nic nezkazíte. Možná by stála za zvážení rehabilitace. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 07.09.2022 ‒ 15:43
Keloid po piercingu
Dobry den. Zhruba pul roku po zakroku se mi na piercingu ucha (helix) vytvoril keloid. Dnes je to zhruba rok od zakroku. Chapu spravne, ze laserove odstraneni byva v tomto pripade vhodna metoda? Jedna se vetsinou o jednorazovy, ci opakovany zakrok? Dekuji
Tomas 04.09.2022 ‒ 14:07
Tomas
Dobrý den, laserové odstranění je v pořádku, je třeba ale počítat i s případnou aplikací kortikoidů a nutností opakovaní. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 05.09.2022 ‒ 12:38
Krém na jizvy
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda je vhodný nějaký krém na jizvy po operaci dolních víček? Děkuji za odpověď. Magda
Magdaléna 03.09.2022 ‒ 22:49
Magdaléna
Dobrý den, v zásadě jakýkoliv mastný krém. Bepanthen, infadolan, lékařská vazelína, ... Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 05.09.2022 ‒ 12:34
Hematomy po abdominoplastice+lipo
Dobrý den, jsem 6 den po abdominoplastice+ liposukce a udělaly se mi velké tmavé hematomy na vnitřních stranách stehen. Na kontrolu jdu za 3 dny.Mám to řešit dříve,nebo se nemusím znepokojovat.Děkuji za odpověď. M
M 03.09.2022 ‒ 22:05
M
Dobrý den, pokud nemáte pocit, že je někde v břiše nahromaděné velké množství krve, není důvod k obavám. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 05.09.2022 ‒ 12:33
Augmentace prsu
Dobrý den, chtěla bych u Vás podstoupit augmentaci prsu implantátem nejlépe v měsících listopad-leden. Můj dotaz tedy zní, kdy je nejlépe se objednat k Vám na konzultaci. Děkuji Soňa
Soňa 31.08.2022 ‒ 07:14
Soňa
Dobrý den, určitě co nejdříve, tedy nejlépe hned. Tohle období nejžádanější. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 31.08.2022 ‒ 15:16
Elektroepilace bradavek po augmentaci
Dobry den, mam prsa zvetsena implantaty mentor pod sval a trapi me rust chloupku kolem bradavek. Pred augmentaci jsem chodila na elektroepilaci (epilace elektrickou jehlou). Chtela jsem se zeptat, jestli i po augmentaci mohu bradavky nechavat epilovat elektrickou jehlou a zda jehla nemuze poskodit implantat? Po jake dobe od operace muzu toto kosmeticke osetreni absolvovat? Dekuji.
J.S. 29.08.2022 ‒ 21:57
J.S.
Dobrý den, po měsíci od operace je to již možné. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 31.08.2022 ‒ 15:43
Výběžek na straně nosu
Dobrý den, jsem cca 18 dní po rhinoplastice, na straně nosu se mi objevil takový měkký výběžek(mám i fotografii), chtěla jsem se zeptat jestli je to v pořádku a jedná se například o otok a nebo je něco v nepořádku? Děkuji, hezký den B
Barbora 29.08.2022 ‒ 10:00
Barbora
Dobrý den, to bohužel nemusí být možné zhodnotit ani podle fotografie. Doporučuji kontaktovat operatéra a domluvit s ním případně osobní kontrolu. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 31.08.2022 ‒ 15:23
Brada - odstranění důlku
Dobrý den, Jaké jsou možnosti odstranění resp. vyplnění důlku na bradě? A kolik to přibližně stojí? (Vyplnění permanentní vs trvalé) Děkuji moc za odpověď a hezký den
Karla 29.08.2022 ‒ 02:01
Karla
Dobrý den, dočasná výplň kyselinou hyaluronovou stojí cca. 9.000 Kč, trvale implantátem cca. 46.000 Kč. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 29.08.2022 ‒ 10:55
Objednání
Dobrý den, jak dlouho dopředu je dobré jít na konzultaci a sjednat termín operace gynekomastie pokud bych jí chtěl podstoupit v listopadu? Děkuji
Jouda 28.08.2022 ‒ 16:23
Jouda
Dobrý den, nejlépe hned, již je to hodně plné. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 29.08.2022 ‒ 10:49
Jizva
Dobrý den mohu se zeptat jaka mast na hojení jizev po obřízce je nejvhodnější ?Dělaji se mi často keloidní jizvy a nevím jako mast použít na takhle citlivem místě mám doma Contratube a actimaris jsem asi 15 dni po obřízce a nevím po jaké době začít jizvu mazat a hlavně čím Actimaris gel mi byl doporučen ihned na aplikaci ale cítil jsem pálení loupání kůže možná i zarudnutí takže jsem přestal a používám konopnou domácí a dnes jsem zkoušel contratube ale při natření vedle jizvy kousek jsem viděl že sliznici reaguje že červena skoro jako by krev ale nekrvácí v určitém místě takže netuším co použít za mast aby se mi udělala hezká jizva díky za radu
michalo 27.08.2022 ‒ 11:07
michalo
Dobrý den, zkuste lékařskou vazelínu nebo Bepanthen plus. Můžete již teď a pokračovat klidně půl roku. V zásadě jakoukoliv neparfemovanou a nealergizujíci mast. Zdraví Viktor Fiker
MUDr. Viktor Fiker 31.08.2022 ‒ 15:21
Poranění kloubu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Včera jsem bouchnul rukou do zdi. Prostřední kloub mi sice natekl ale neřekl bych že nějak hodně. Při doteku kloub trochu bolí, ale hýbat s tím mohu (při pohybu kloub trochu bolí). Chtěl jsem se zeptat zda to může být zlomené. Předem děkuji
Ale 26.08.2022 ‒ 08:02
Ale
Dobrý den, nemůžete čekat, že bez vyšetření se vám dostane konkrétní odpovědi. K potvrzení či vyloučení zlomeniny doporučuji navštívit chirurgické pracoviště a provést rentgenové vyšetření. Jinak se dá pouze odpovědět .... ano, může to být zlomené. A také nemusí.
MUDr. Jiří Paděra 26.08.2022 ‒ 09:36
Epilace a opalena kuze po lete
Dobry den, po letnich mesicich a dovolene mam opalenou kuzi v obliceji i na nohach. Po jak dlouhe dobe je mozne uvazovat o laserove epilaci nohou a obliceje? U zminenych zakroku pisete, ze plet nesmi byt opalena. Dekuji moc
Karolina 24.08.2022 ‒ 17:11
Karolina
Dobrý den, směřujte svůj dotaz na dermatologickou část kliniky
MUDr. Jiří Paděra 25.08.2022 ‒ 13:31
Je vhodná liposukce břicha v padesáti letech?
Dobrý den, bude mi padesat let, nemám velké břicho, ale už to nevypadá tak dobře jako před lety. Bude mít liposukce u mě efekt ( plochého břicha). Děkuji za odpověď.
Vlaďka 23.08.2022 ‒ 16:40
Vlaďka
Dobrý den, liposukce znamená odsátí tuku z prostoru pod kůží břicha. Tedy pokud tam je tuk v dostatečném množství k odsátí. A bez osobního vyšetření nelze na vaši otázku odpovědět.
MUDr. Jiří Paděra 25.08.2022 ‒ 13:30