Zobrazit dotazy podle zákroku Přidat nový dotaz
Plastika nosu a čelisti
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, lze provést při jedné operaci plastiku brady i nosu.
Petr 07.12.2018 ‒ 22:29
Petr
Dobrý večer,Petře,dle mne je lepší zákroky nekombinovat a to ne proto,že by to nebylo technicky možné.Ale problémem je pooperační otok současně v oblasti nosu i úst . Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 09.12.2018 ‒ 20:25
Dotaz ohledně obličejových výplní
Dobrý den, měla bych dotaz: Je mi 60 let. Výhledově cca za rok až dva roky bych chtěla podstoupit operativní lifting obličeje. V současné době využívám výplně. Na výplních jsem byla cca před 8 měsíci, zároveň jsem podstoupila skinbooster. Mám dilema, zda je pro mne vhodnější výplně po této době doplnit, a nebo čekat až uplyne rok, což je doba, po kterou by dle sdělení p. doktorky, měly výplně vydržet. Podle stavu obličeje to já osobně nepoznám, když se vidím každý den (každý je k sobě kritický a vidí na sobě všechny vady). Zdá se mi, že mám hluboké NL a pokleslý obličej. Není mi jasné, po jaké době bych měla výplně obnovit. Děkuji za odpovď
Saša 07.12.2018 ‒ 08:41
Saša
Dobrý večer,paní Sašo,aplikace výplní je zákrok,který se nechá opakovat mnohokrát.Nemusíte čekat,než se výplně vstřebají.Toto rozhodnutí je jenom na Vás.Samozřejmě nic se nemá přehánět.Před chirurgickým zákrokem není nezbytně nutné čekat na to,až budou výplně rozpuštěny,anebo se nechají rozpustit pomocí speciálního enzymu. Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 09.12.2018 ‒ 20:17
plastika břicha
dobrý den, ráda bych se zeptala, mám rozestup břišních stěn po porodu, pupeční kýlu, ráda bych podstoupila plastiku břicha. Je možné , že mi ji pojišťovna proplatí? Děkuji. Havlíková
jitka 06.12.2018 ‒ 21:05
jitka
Dobrý večer,paní Havlíková,ano,pokud máe rozestup břišních svalů určité šíře( okolo 6 ti cm) ,pojišťovna Vám operaci uhradí.Ovšem naše klinika nemá smlouvu se zdravotními pojišťovnami,obraťte se na kliniky plastické chirurgie např ve fakultních nemocnicích,tam lze provést operace tohoto charakteru na pojišťovnu. S pozdravem Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 09.12.2018 ‒ 20:07
kruhy pod očima
Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď. A mohu se prosím zeptat s čím máte dobrou zkušenost na Vaší klinice na ty kruhy pod očima vy? Když se na to tak dívám, kruhy mi asi tak nevadí spíše to, že při úsměvu se tam udělají vrásky v těch kruzích, jakoby ta kůžička pod očima ztratila něco z elasticity a dokáži si představit, že kdyby se jí trošku ubralo, tak to bude ok. Jenže to už jsme asi u plastiky což, si myslím, že je předčasné. Osobně mám strach z té výplně (kys.hyal.), co to udělá, více se mi líbí ta mezoterapie očního okolí (malé vpichy s kys.h.+nějaké aktivní látky). Pak jsem slyšela o nějaké laserové úpravě dolních víček, což se mi zdá lepší než klasická operace, nicméně o tom nic nevím. Budu moc ráda za názor či odpověď. Děkuji
Alena 06.12.2018 ‒ 12:06
Alena
Dobrý večer ,paní Aleno, Jak už psal pan doktor,rozhodujeme se individuálně,záleží na konktrétním nálezu u každého klienta.Na klinice aplikujeme jak výplně s kyselinou hyaluronovou,provádíme mesoterapie i laserové ošetření,blepharoplastiku.Je nutná konsultace před zákrokem. Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 09.12.2018 ‒ 20:12
kruhy pod očima
Dobrý den, trápí mě kruhy pod očima, již jsem zjišťovala možnosti. Vím tedy, že je možnost mezoterapie očního okolí nebo výplň kyselinou hyaluronovou, nicméně mám z obou zákroků velký strach a to hlavně z toho jak to bude vypadat, případně, že nebudu spokojená. U té mezoterapie jsem se dočetla, že jsou pod očima 2-3 dny pupínky pod očima ala ropucha, navíc je zde nutnost podstoupit to 3x. Našla jsem různé reakce, že se výplně prostě pod oči nehodí, že je to velmi citlivá oblast. Poraďte prosím.
Alena 05.12.2018 ‒ 07:48
Alena
Dobrý den, žádná korekce víček, ať operační či neoperační se neobejde bez určitých nepříjemností - otoky, modřiny. Navíc každý lékař může doporučit jinou metodu, tedy takovou, s kterou má dobré zkušenosti. V internetové diskusi sle bez znalosti stavu ale radit nedá-
MUDr. Jiří Paděra 05.12.2018 ‒ 12:13
Modelace a zvetseni prsou
Dobry den, jsem 7let po lecbe rakoviny prsu a chtela bych se zeptat, jestli je u me mozna modelace a zvetseni prsou... Dekuju
Marta 04.12.2018 ‒ 23:02
Marta
Dobrý den, zda lze operaci provést z technického hlediska, záleží na předchozí léčbě onemocnění prsů a současném stavu prsů. Zda vůbec operovat vzhledem k nádorovému onemocnění by se měl vyjádřit Váš onkolog.
MUDr. Jiří Paděra 05.12.2018 ‒ 12:07
před- a pooperační péče
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před samotným zákrokem je třeba vysadit dlouhodobě užívaný lék na ředění krve (konkrétně Anopyrin) a zda doporučujete nějaké přípravky (např. krémy, homeopatické přípravky, enzymové přípravky) jako přípravu na operaci a také jako péči po ní. Dále by mne zajímalo, jestli může být syndrom suchého oka nějakou překážkou či komplikací při operaci očních víček. Děkuji. Jana
Yana 03.12.2018 ‒ 16:33
Yana
Dobrý den. Anopyrin vysadit cca 10-14 dni před operaci. Detaily proberete se svým chirurgem u osobní konzultace.
MUDr. Jaroslav Hirňák 04.12.2018 ‒ 19:01
Zúžení čelisti
Dobrý den, na internetu jsem se dočetla, že jste jediná klinika v ČR, která provádí operace zúžení obličeje, jenže jsem se ve Vaší nabídce na stránkách o tomto zákroku nedočetla. Zajímalo by mě tedy, jestli se u Vás provádí zákrok změny tvaru obličeje, popř. kolik stojí. Přesněji mám na mysli zákroky, které jsou tolik populární v Asii - zúžení široké tváře. Omlouvám se, jestli se dotaz opakuje, ale odpověd jsem v dotazech bohužel nenašla. Předem děkuji za odpověď.
Natálie 02.12.2018 ‒ 22:35
Natálie
Dobrý den. Obavám se, že Vámi poptavaný operační výkon na našem pracovišti neprovadime. Nicméně kontaktujte naši recepci a žadejte info od lékařů, kteří se danou problematikou okrajově zabývají.
MUDr. Jaroslav Hirňák 04.12.2018 ‒ 18:57
Liposukce více lokalit
Dobry den, rada bych si nechala udelat liposukci. Chtela bych vedet, zda je mozne pod celkovou narkozou udelat lipo jak kolen, vnitrnich i zevnich stehan, boku a bricha zaraz. Jsk dlouho pak trva rekonvalescence a za jak dlouho po konzultaci davate terminy. Dekuji za odpoved. Radka
Radka 02.12.2018 ‒ 21:44
Radka
Dobrý den paní Radko. Ano, v narkoze lze udělat liposukci i více lokalit, ale Vámi požadovaných 5 lokalit je priliž. Osobní konzultace je nutná k posouzeni, jestli vůbec jste vhodná kandidátka k liposukci a k domluvě o rozsahu. Rekonvalescence se odvíjí od rozsahu liposukce, lze upřesnit až po vyšetřeni. Časový horizont konzultace-operace je řádově týdny až měsíce.
MUDr. Jaroslav Hirňák 04.12.2018 ‒ 18:52
chrápání z důvodu užívání léků na spaní
Dobrý den, od doby, kdy jsem začala užívat léky na uklidnění a spaní výrazně chrápu, což se před tím nikdy nedělo, je to tedy způsobeno celkovým útlumem. Je v mém případě vhodná laserová operace LAUP. Měla by efekt? Léky bohužel užívat musím. Děkuji velmi za odpověď Košťálová
Zlata 01.12.2018 ‒ 18:28
Zlata
Dobrý večer,paní Košťálová, toto je dotaz na ORL lékaře,spolupracujeme s MUDr Kastnerem,on bohužel nemá do této poradny přístup.Nejjednodušší by bylo absolvovat osobní konsultaci. Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 02.12.2018 ‒ 20:08
Podprsní rýha po augnentaci
Dobrý den,ráda bych se zeptala..Jsem zhruba 3 měsíce po augmentaci prsou a u jednoho mi s části povolila podprsní rýha a bojim se,aby mi nepovolilo celé prso.Tak jestli to jde nějak ovlivnit?A zda ne,jak se to pak řeší?Jestli budu muset na reoperaci?A kolik to stojí?Stale nosím fixační prádlo..Děkuji za informace Monika
Monika 01.12.2018 ‒ 17:50
Monika
Dobrý večer,Moniko, pokud jsou podprsní rýhy asymetricky uložené,nošení kompresního prádla to nejspíš po třech měsících neovlivní.Objednejte se na kontrolu k Vašemu operatérovi a s ním proberte možnosti ,jak toto vyřešit. S pozdravem Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 02.12.2018 ‒ 20:11
nebezpečné implantáty - co dál?
Dobrý den, reaguji na reportáž v podání pana Dr.Kufy na Primě. Jedná se o vadnost implantátů /výskyt rakoviny v oblasti jizev/ obecně strukturovaných nebo určitých typů a zajímá mě co dělat dál..,pokud je již někdo má , je nutná reoperace za nové hladké či pouze být obezřetná a na co konkrétně se v prevenci zaměřit /sono,krev/?? Od operace 7 let, impl.Natrelle /prosím i konkrétně k těmto implantátům/. Děkuji za informaci. Pěkný den Tereza
Tereza 29.11.2018 ‒ 13:06
Tereza
Dobrý večer,paní Terezo, chápu Vaše obavy.Určitě je na místě implantáty pravidelně kontrolovat ultrazvukem,výměna nepoškozených implantátů nutná není.Během několika dní naše klinika vydá tiskovou zprávu,kde se dozvíte důležité informace k tomuto tématu. Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 02.12.2018 ‒ 20:18
rozdil a efekt Slim Lipo a tumescentni liposukce
Dobrý den, Ráda bych věděla hlavní rozdíl převážně ve vyskedku Slim Lipo a tumescentni liposukce. Jednalo by se o horní i dolní břicho. Kolik může být úbytek cm. Poměr cena a kvalita a následná reknonvalescence. Popřípadě cenový rozdíl. Děkuji
Adéla 27.11.2018 ‒ 13:39
Adéla
Dobrý den, Slim liposukce je vhodnější, pokud je kůže v odsávané oblasti volnější a méně pevná. Bez konzultace a znalosti místního nálezu se konkretně nedá odpovědět.
MUDr. Jiří Paděra 28.11.2018 ‒ 09:10
Bolesti zad a rozestup břišních svalů?
Dobrý den, jsem 3 roky po třetím porodu a trápí mě bolesti zad - žádné blokace, jen svalová bolest.. už 3x se mi stalo, že jsem měla tak stažené vazy v břiše, že jsem kulhala, nebo se nemohla narovnat. Téměř každé ráno se probouzím s bolestmi v bedrech. Samovyšetření diastázy - 4-5 prstů.. 1-2x týdně cvičím pilates, jezdím na bruslích. Jsem sportovní postavy bez nadváhy. Může tento rozestup způsobovat bolesti zad? Dá se to vhodným cvičením odstranit nebo je jediným řešením operace? Díky za odpověď.
Lenka 26.11.2018 ‒ 23:07
Lenka
Dobrý den, zda se to dá odstranit cvičením by bylo vhodné konzultaci s rehabilitačním lékařem či fyzioterapeutem.
MUDr. Jiří Paděra 28.11.2018 ‒ 09:09
Dotaz
Dobrý den mnela bych dotaz jak pak vybrat správnou podprsenku ohledně vpacenych bradavek atd. Děkuju
Kamila 23.11.2018 ‒ 19:18
Kamila
Dobrý den, takovou, která nejméně tlačí na bradavky. Konzultujte toto podrobněji s operatérem.
MUDr. Jiří Paděra 28.11.2018 ‒ 09:07
mastektomie
otázka k panu Frajerovi jsem transsexuál užívám hormony už rok a chtěl bych podstoupit mastektomie . bydlím v Německu mám německého sexuologa. můžu podstoupit operaci v České Republice možné i soukromě. jelikož v Německu mi to pojišťovna nezaplatí a operace stojí 5000 euro i více . Mohl by jste mi prosím poradit . Jsem na dně opravdu strašně mě to zatěžuje jsem paranoidní když jsem mimo domov kde jsou lidi myslím si že vidí že mám hrudník ženy už opravdu nevím jak dále. prosím poradíte mi.
shane 22.11.2018 ‒ 17:39
shane
Dobrý den, doporučuji Vám se obrátit přímo na doktora Frajera emailem na naši recepci a recepční mu dotaz předají. Adresa je na našich webových stránkách. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 23.11.2018 ‒ 10:22
Vicka
Prosim mohu vedet cenu a případně splatky dekuji
Marika 22.11.2018 ‒ 13:05
Marika
Dobrý den, cena operace horních víček je 13500kč, dolních 14500kč., ohledně splátek Vás informují sestřičky na naší recepci. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 23.11.2018 ‒ 10:20
Odstranění bradavice
Dobrý den, mám dvouletou dceru, která má na prostředníčku poměrně velkou bradavici. Pokoušela jsem se ji odstranit přípravkem z lékárny, ovšem zde je nutné bradavici postupně obrušovat a dcera si stěžovala na bolest. Postupně si na prst nenechá ani sáhnout. Jaké je prosím nejlepší odstranění s ohledem i na její věk. Předem moc děkuji za odpověď. Jitka Poláchová
Jitka 22.11.2018 ‒ 12:24
Jitka
Dobrý den, to je spíše otázka na dermatologa, ale existuje metoda jednorázového vypálení bradavice tekutým dusíkem, což není bolestivé ošetření. Odstranit lze i chirurgicky vyříznutím, ale optimální metodu by bylo třeba vybrat při osobním setkání na dermatologii. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 23.11.2018 ‒ 10:19
abdo+zvětšení
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné provést zvětšení poprsí a abdominoplastika během jedné operace.Děkuji
Evža 21.11.2018 ‒ 22:37
Evža
Dobrý den, možné to je. Je ale nutné, aby předem proběhla konzultace s lékařem. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 23.11.2018 ‒ 09:46
Břišní stěna
Dobry den,v průběhu 10 let jsem zhubla téměř 40 kilogramu,mam prevyslou kůži na břiše ale hlavne rozvolnenou brisni stenu ktera ma zřejmě i podil na mých strevnich potizich...muj dotaz je jestli mam moznost reseni problemu hrazeny zdravotni pojišťovnou...dekuji Martina
Martina 21.11.2018 ‒ 22:09
Martina
Dobrý den, naše klinika nemá smlouvu se zdravotní pojišťovnou, ale pokud je prokázána diastasa- rozestup břišních svalů, pravděpodobně by operace na pojišťovnu proběhnout mohla. Doporučuji se obrátit na některou z plastik ve fakultních nemocnicích. S pozdravem Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 23.11.2018 ‒ 09:44
maximální cena- septo+rhino
Dobrý den, na stránkách máte uvedeno, že plastická operace zahrnující septoplastiku a operaci měkké i tvrdé tkáně nosu začíná na 41 000,- Samozřejmě vím, že výsledná operace vyjde asi na 50 000.. Spíš se chci zeptat, do jaké částky se cena můůže vyšplhat? Ať vím, kolik si mám pro jistotu našetřit. A taky jsem nikde nenašla ceník hospitalizace.. Předem moc děkuji za odpověď a přeji krásný den! :)
Agii 20.11.2018 ‒ 22:41
Agii
Dobrý den, orientační ceny jsou na našich stránkách, ale konkretně se lze vyjádřit o rozsahu zákroku a ceně až po osobní konzultaci.
MUDr. Jiří Paděra 21.11.2018 ‒ 08:16

Poradna k zákrokům

Dotazy z poradny řazené podle zákroků



Cévní chirurgie

Spánková medicína

Mamologie