Zobrazit dotazy podle zákroku Přidat nový dotaz
Kasel a kychani po augmentaci
Dobry den, jsem prvni den po augmentaci. Bolest pri kaslani a kychani zvladnu, ale mam veliky strach, jestli se mi nemohou implantaty nejak pohnout, rozjet jizvy apod. Dekuji za odpoved
Lenka 27.02.2019 ‒ 18:36
Lenka
Dobrý den, samozřejmě silný kašel a kýchaní zvyšuje riziko posunu implantátu, ale je to velice nepravděpodobné. S pozdravem MUDr. Pavel Kobzík
MUDr. Pavel Kobzík 01.03.2019 ‒ 16:54
Tlakové masáže
Dobrý den, jsem tři tydny po operaci celkového nosu. Od pondělí dle mého chirurga provádím tlakové masaze nosu, problém ale je , ze se mi vždy v místě kde mám přiložený seshora palec, udělá na nose jakoby propadlina...důlek. Docela mi to kazí profil nosu a prave to vypadá jakoby nebyl rovný. Mám dojem , ze je to způsobené ale jenom otokama , které ještě stále mám. Chci se zeptat , zda to postupně vymizí , nebo si těmi masážemi jakoby ,,modeluju" ten nos. Mockrát děkuji za odpověď.
Ina 27.02.2019 ‒ 10:17
Možnost liposukce boků a břicha pro 66letou ženu
To jsou partie, které u mne neovlivní ani cvičení ani dieta. Proto zvažuji tento způsob, jak se zbavit zátěže. Můj dotaz zni, zda lze provést liposukci u takto staré osoby. Závažné zdravotní problémy nemám, na vyšší tlak beru léky. Děkuji za odpověď. D. Kučerová
Dagmar 25.02.2019 ‒ 00:22
Dagmar
Dobrý večer paní Kučerová, děkuji za poptávku. Vyšší věk v dobré kondici není nejdůležitějším faktorem pro možnost liposukce. Rozhodující je kvalita kůže a míra její “povolení”. Obavám se, i když jsem Vás neviděl, že u Vás bude kůže v inkriminovanych oblastech povolená značně. Tím chci říct, že samotná liposukce u Vás nebude možná. Řešením by pak byla chirurgická intervence a síce, abdominoplastika /odstranění přebytečné kůže / se současnou liposukci. Rozhodne osobní konzultace.
MUDr. Jaroslav Hirňák 25.02.2019 ‒ 13:13
Tetovani pred operaci
Dobry vecer...13.3.jdu na modelaci prsou a 25.2.bych mela podstoupit mensi tetovani na pazi.Nebude nejaky problem?Dekuji Simona
Simona 23.02.2019 ‒ 19:31
Simona
Dobrý večer,paní Simono,pokud nenastanou žádné zánětlivé komplikace ,související s apliakcí tetování.problem to není. Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 24.02.2019 ‒ 23:54
Liposukce
Dobry den, Uvazuji o odstraneni podbradku. Muzete mi rici, jaky je rozdil v metode Slim Lipo (laser) a tumescentni liposukci? Delate Slim Lipo? Dekuji
Bara 23.02.2019 ‒ 11:42
Bara
Dobrý večer,slim liposukci nyní nemůžeme nabídnout.Její výhodou je větší kontraktilita kůže . Hezký večer Petra Moravcová
MUDr. Petra Moravcová 24.02.2019 ‒ 23:51
Kontraindikace
Dobrý den, chci se zeptat MUDr. Kufy, zda lze podstoupit zvětšení prsou, pokud se u mě v minulosti vyskytl epileptický záchvat (po nedostatečném spánku). Záchvat se projevil listopadu 2018 (kojila jsem pravidelně v noci dceru, několik nocí byla nevyspaná a šla jsem pozdě spát). Po této příhodě jsem s kojením přestala a pro jistotu si nechala předepsat antiepileptika (Lamictal). Předchozí záchvat byl před deseti lety také po nedostatku spánku (oslava Silvestra do rána). Kromě této skutečnosti jsem se nikdy s ničím neléčila a neměla jiné zdravotní potíže. V těle mám zavedeno nitroděložní tělísko Mirena. Děkuji za Váš názor!
AH 20.02.2019 ‒ 14:36
AH
Dobrý den, k jakékoliv operaci v celkové anestesii je nutné předoperační vyšetření prováděné praktickým lékařem či internistou. Ten by měl zvážit, zda je zdravotní stav pacienta způsobilý aby operaci v narkoze podstoupil. Antiepileptika myslím nejsou léky, které by měl kdokoliv užívat pro jistotu, ale měla by být uvážlivě předepisována neurologem, pokud je k tomu indikace a i ten by se měl vyjádřit k případné operaci v celkové anestesii.
MUDr. Jiří Paděra 20.02.2019 ‒ 21:35
Vpadle jizvy po akne
Dobry den Prosim o radu mam po akne na tvarich zacervenale a vpadle jizvicky. Pomuze mi frakcni laser a kolikrat by se melo osetreni opakovat?dekuji za odpoved Natalie Fialova
Natalie-fialova 17.02.2019 ‒ 01:16
Natalie-fialova
Dobrý den, osobní konzultace a vyšetření stavu jizev je nutná. Bez vyšetření nelze odpovědět.
MUDr. Jiří Paděra 20.02.2019 ‒ 13:33
dotaz na lifting nitěmi
Dobrý den. Je prosím možné u vás podstoupit niťový lifting, když jsem cca před lety podstoupila aplikaci metacrilu ? Velice děkuji za odpověď.
Jana Beránková 16.02.2019 ‒ 19:43
Jana Beránková
Dobrý den, teoreticky ano, ale záleží na místě aplikace a na současné situaci po aplikaci. Osobní konzultace je nutná, objednejte se na dermatologické části kliniky
MUDr. Jiří Paděra 20.02.2019 ‒ 13:32
oblicejove vyplne
Dobry den, pouziva Vase klinika vyplne Restylane nebo Juvederm voluma?Pokud ano, kolik je,prosim,zhruba cena za 1ml? Dekuji
Dagmar 12.02.2019 ‒ 14:01
Dagmar
Obraťte se s dotazem přímo na dermatologické oddělení naší kliniky. Cena je vždy odvislá od množství aplikované výplně.
MUDr. Jiří Paděra 13.02.2019 ‒ 08:57
Operace nosu
Dobrý den. Mám po operaci nosu, která nedopadla dobře. Nyní bych měla jít na opravnou operaci nosu k panu doktorovi Tomáškovi. Mohu se zeptat, vy mi určitě poradíte víc, zda je pan doktor dobrý lékař na tuto problematiku? Co jsem viděla, tak s tím určitě zkušenosti má. A další otázka je, zda i u vás je nějaký lékař, který se na nosy specializuje nebo je operuje hodně? Děkuji mnohokrát za odpověď.
Hanina 11.02.2019 ‒ 22:26
Hanina
Každá reoperace je složitější, ale kolega Tomášek je samozřejmě zkušený plastický chirurg, který s Vámi probral při konzultaci možnosti i postupy při operaci. Na naší klinice provádějí operace nosu téměř všichni lékaři.
MUDr. Jiří Paděra 13.02.2019 ‒ 08:56
Dotaz na nasledky po botoxu
Zdravím, Jsou to tři neděle, co jsem podstoupila botox tak kyselinu hyaluronovou do čela. S výsledkem jsem spokojená, jen mě od té doby bolí hlava v místech aplikovaní. Chci se zeptat jak bolest eliminovat, a zda se to děje běžně? Děkuji, pěkný den.
Aneta 11.02.2019 ‒ 09:00
Aneta
Dobrý den, je to trochu neobvykle dlouhá doba, někdy může být způsobena i podkožní modřinou po aplikaci jakékoliv injekce.
MUDr. Jiří Paděra 13.02.2019 ‒ 08:54
Info o niťovom liftingu
Dobrý den, chcela by som sa informovať ohľadom liftingu obočia niťami, resp. nadvihnutia obočia (aby malo obočie lepší tvar a čiastočne sa vyriešil problém s poklesom viečok) či by to bolo možné dosiahnuť niťami. Sú potrebné nejaké ďalšie vyšetrenia pred zákrokom? Ďakujem za odpoveď Pekný deň
Niky 08.02.2019 ‒ 14:34
Niky
Dobrý den, podrobné informace o níťovém liftingu je možné podat při osobní konzultaci včetně předpokládaného výsledku u konkretního pacienta. Objednejte se ke konzultaci na dermatologické oddělení.
MUDr. Jiří Paděra 13.02.2019 ‒ 11:29
Augmentace prsou a materska odsavacka
Dobry den, byla jsem u vas na augmentaci prsou, implantaty mam pod svalem, takze kojit muzu, je nejaky problem s pouzivanim materske odsavacky? Dekuji Sirovatkova.
Stana 06.02.2019 ‒ 11:57
Stana
Dobrý den, pro kojení není důležité, zda je implantát umístěn pod nebo nad svalem, ale to kudy se implantát vložil. Obtíže mohou nastat, pokud je řez kolem prsního dvorce. Způsob kojení je na Vás.
MUDr. Jiří Paděra 06.02.2019 ‒ 13:40
Plastika vrozené vady prstu na ruce
Dobrý den, mám vrozenou vadu na pravém ukazováčku, kdy je prst trvale zahnutý a mám menší nehet. Prst mě nebolí, ale přemýšlím, že bych si jej nechal z estetických důvodů narovnat a ideálně, pokud by to bylo možné i remodelovat nehet. Rád bych přiložil fotku, ale systém to bohužel neumožňuje. Je možné provést plastiku a prst vymodelovat, tak aby vypadal jako ostatní zdravé prsty? Budu se těšit na Vaší odpověď.
Honza 05.02.2019 ‒ 13:21
Honza
Dobrý den, naše klinika se této problematice nevěnuje. Ale ze zkušenosti mohu říci, že nelze jen tak jednoduše ...vymodelovat... prst či nehet... Problematika je složitá, hlavní hledisko u prstů je jejich funkčnost, nikoliv estetika. Obraťte se na pracoviště ve státním sektoru, např Ústav chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou.
MUDr. Jiří Paděra 06.02.2019 ‒ 10:45
Rekonstrukce prsu
Prosím o informaci, zda provádíte rekonstrukci prsu po ablaci pro DCIS, která proběhla loni v březnu. Rovněž mě zajímá cena provedeného zákroku a zda je možná konzultace u vás. Děkuji za odpověď. S pozdravem Lukáčová
Lukáčová 04.02.2019 ‒ 14:54
Lukáčová
Dobrý den paní Lukáčová. Rekonstrukce prsu je hrazená ze ZP, ale naše pracoviště nemá smlouvy se žádnou ZP. Vyhledejte pracoviště plastické chirurgie ve státním sektoru.
MUDr. Jaroslav Hirňák 04.02.2019 ‒ 15:03
Ze zdravotních důvodů, přes pojišťovnu?
Dobrý den, mám problém s předkožkou a to ten, že se v průběhu času nějakým způsobem zúžila, nejde přetáhnout a při větší snaze o to praská. Dá se tento zákrok u Vás řešit přes pojišťovnu? (VZP) Děkuji za odpověď.
Pavel 02.02.2019 ‒ 00:27
Pavel
Dobrý den, naše klinika nemá smlouvu se zdravotními pojišťovnami a tedy toto nelze.
MUDr. Jiří Paděra 06.02.2019 ‒ 10:42
Abdominoplastika u mudr.moravcove
Dobry den, planuji podstoupit miniabdominoplastiku u mudr.Moravcove. Konzultaci mam jiz pred nejakou dobou za sebou. Rada bych se zeptala zda je mozne u vas na klinice pri tomto zakroku “vyzadat si “ pouziti tkanoveho lepidla i za priplatek , zda davate po zakroku pas nebo stahujici kalhotky a jak dlouho se po miniabdominopl. u vas zustava na klinice ? Dekuji predem
Lenka 01.02.2019 ‒ 23:13
Lenka
Dobrý den, délka hospitalizace se odvíjí od rozsahu operace a pooperačního hojení, což může říci pouze kolegyně Moravcová na základě Vaší osobní konzultace. Stejné je to i o domluvě užití tkáňového lepidla.
MUDr. Jiří Paděra 06.02.2019 ‒ 10:41
neschopenka
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zdali je možné dostat u vás neschopenku na abdominoplastiku,mám zjištěnou diastázu.Děkuji
Martina 31.01.2019 ‒ 17:21
Martina
Dobrý den, na naší klinice je abdominoplastika operace kosmetická a tedy nelze vystavit pracovní neschopnost a nárokovat sociální dávky.
MUDr. Jiří Paděra 06.02.2019 ‒ 10:36
Jizvy nad rty
Dobry den, mam nekolik jizev nad hornim i spodnim rtem a nevypada to vubec hezky. Da se s tim neco delat? Dekuji
Nikola 31.01.2019 ‒ 16:42
Nikola
Dobrý den, bez vyšetření stavu a charakteru jizev nebo alespoň zaslané fotografie nelze odpovědět. Jizvy jako takové obecně nelze odstranit. Dá se v určitých situacích jizvy korigovat různými metodami.
MUDr. Jiří Paděra 06.02.2019 ‒ 10:24
Zmenšení prsou s modelací.
Dobrý den, v popise u zmenšení prsou píšete, že tento zákrok bývá vždy spojen s modelací prsou. V ceníku pak máte uvedené zvlášť zmenšení za 50 000,- a modelaci za 47 000,- , mám si tedy na zmenšení prsou našetřit 97 000,- nebo těch 50 000,-. Ještě bych ráda věděla, zda je reálné jít na zmenšení prsou nyní, ve 21 letech, neboť mám s poprsím nepříjemé problémy (fyzické i psychické), i přesto že třeba za 10 let budu chtít děti? Děkuji za odpověď.
Anna 29.01.2019 ‒ 12:42
Anna
Dobrý den, zmenšení prsou a modelace je vpodstatě stejná operace s tím rozdílem, že při redukci se krom modelace ještě prsa zmenšují. Proto o něco vyšší cena, neboť toto trvá o něco déle. Operaci lze jistě podstoupit i v 21 letech ale mohou v těhotenství resp při kojení nastat určité komplikace. Ale toto vše Vám bude vysvětleno při konzultaci.
MUDr. Jiří Paděra 30.01.2019 ‒ 17:57
Lze odstranit staré jizvy?
Dobrý den, mám dva dotazy: 1) lze odstranit stará jizva v ústech (na sliznici) - byla způsobena nešetrným zakončením fixace čelisti po zlomenině 2) lze odstranit staré jizvy (stehno, nadočnicové oblouky)? Moje tělo bohužel nevstřebává vstřebatelné stehy, takže operativní korekce jizev asi nepřipadá v úvahu.. :-( Předem díky za info. Jitka Konvalinková
Jitka Konvalinková 29.01.2019 ‒ 12:00
Jitka Konvalinková
Dobrý den, jizvy nelze nikdy odstranit, pouze v určitých situacích korigovat či zlepšit jejich vzhled. Bez vyšetření se podrobněji nelze vyjádřit.
MUDr. Jiří Paděra 30.01.2019 ‒ 17:54

Poradna k zákrokům

Dotazy z poradny řazené podle zákroků



Cévní chirurgie

Spánková medicína

Mamologie